Facebook Twitter

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Zaltbommelse Stadsbrouwerij

Brouwerij

Opgericht: 2014

Etiketten: Bieretiketten.nl
Externe Links: Facebook Instagram LinkedIn Ratebeer TripAdvisor Untappd Website Youtube

KvK: Zaltbommelse stadsbrouwerij (56439210)

Contactgegevens

Provincie: Gelderland

Telefoon: 06-10557851
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vestigingsadres

Nieuwstraat 6
5301 EW Zaltbommel

Bezoekmogelijkheden

Proeflokaal: Ja
Rondleidingen: Ja

Aangesloten bij

CRAFT

Geschiedenis

Initiatiefnemers zijn Adrie van der Meijden (afkomstig uit Rossum en bekend van Bière de Trezoor) en Kristian van Daalen. Zij hopen in 2016 een eigen brouwerij te kunnen openen in gebouw Orion. Eind 2015 werden er certificaten uit gegeven om de financiering van de brouwerij mogelijk te maken. Medio februari werd het eerste bier uitgereikt aan de certificaathouders. De brouwerij beschikt over een brouwinstallatie met een brouwcapaciteit van 100 liter. Op termijn moet deze brouwinstallatie worden opgeschaald naar een brouwcapaciteit van 500 liter.

Op 23 oktober 2017 verscheen op de website van Bierista het artikel Eerste kleinschalige stadsbrouwerij van Zaltbommel groeit op:

Eerste kleinschalige stadsbrouwerij van Zaltbommel groeit op

Twee jaar geleden opende Adrie van der Meijden, samen met zijn vrouw Toos, de Zaltbommelse Stadsbrouwerij: de eerste ambachtelijke brouwerij van de Bommelerwaard. Met kleine brouwketels en het proeflokaal deden zij hun intrede in het oude kloostercomplex binnen de stadswallen van Zaltbommel. Nu is het tijd om de brouwerij uit te breiden, hiervoor is de Zaltbommelse Stadsbrouwerij een crowdfundingcampagne gestart.

Ambachtelijk gebrouwen speciaal bier
Adrie van der Meijden werkt al jaren in de bierwereld en heeft de verandering in deze wereld helemaal gevolgd. In 2015 besloot hij zijn eigen kleinschalige brouwerij te beginnen, zo ontstond de eerste stadsbrouwerij van Zaltbommel. “Ik heb altijd al een passie gehad voor bijzondere bieren en bourgondische gezelligheid, in de brouwerij en het proeflokaal heb ik dit samen kunnen brengen. We worden ook wel de huiskamer van de Bommelerwaard genoemd en dat is eigenlijk het mooiste compliment dat je me kunt geven.”, aldus Adrie.

De Bommelse Kroniek
Het proeflokaal van de brouwerij heeft 24 bieren op tap, maar het meest verkocht is hun eigen gebrouwen bier. Adrie: “In onze kleinschalige brouwerij brouwen we ‘De Bommelse Kroniek’, een karaktervol bier. Deze wordt ontzettend veel besteld in het proeflokaal en ook in andere horeca in de regio is ‘ie af en toe te krijgen, maar alleen als we een fustje over hebben.” De huidige brouwcapaciteit is niet toereikend om aan alle vraag van het bier te voldoen, daarom wil de brouwerij nu gaan uitbreiden. “Dan hoeven we geen nee meer te verkopen en kunnen we vaker andere horeca van ons bier voorzien.”, voegt hij nog toe.

Crowdfunding
Om de brouwerij uit te breiden is de Zaltbommelse Stadsbrouwerij een crowdfundingcampagne gestart op CrowdAboutNow. “We willen de brouwerij laten groeien samen met mensen uit Zaltbommel en de regio, de stadsbrouwerij is ten slotte van ons allemaal. We kunnen alle hulp goed gebruiken om een professionele brouwerij neer te zetten.”, aldus van der Meijden. In totaal heeft hij €125.000 nodig om de brouwerij goed op te kunnen zetten. Investeren kan via https://crowdaboutnow.nl/campagnes/zaltbommelsestadsbrouwerij tegen 24% rente en een leuke beloning van de brouwerij.

Eigenaren

(2014-heden)
(2014-heden)

Bieren (1)

Regulier assortiment


Overig

-- Adverteerders --

© 2017-2020 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur