Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Brouwerij Kees

Brouwerij

Opgericht: 2015

Etiketten: Bieretiketten.nl
Externe Links: BeerAdvocate Brewver Facebook Instagram LinkedIn Ratebeer Twitter Untappd Webshop Website

KvK-registratie: Brouwerij Kees! B.V. (61566667)

- Webshop voor online verkoop (2020 - )

Contactgegevens

Provincie: Zeeland

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vestigingsadres

Voltaweg 16
4338 PS Middelburg

Bezoekmogelijkheden

Proeflokaal: Nee

Geschiedenis

Kees Bubberman startte zijn professionele brouwcarrière bij Brouwerij Emelisse in het Zeeuwse Kamperland. Hij was toen al jarenlang een meer dan verdienstelijk hobbybrouwer. Opgeleid en op dat moment werkzaam als horecakok zag hij een unieke kans. Al binnen enkele jaren groeide Emelisse uit van een vooral op toeristen en bierbrouwers in de regio gerichte brouwerij tot een craft beer brewery van internationale faam. Tientallen vooral op Britse en Amerikaanse leest geschoeide en gedurfde IPA's, zware porters, coffee stouts, winterbieren en saisons verlieten de brouwerij.

Toch besloot Kees Bubberman na een aantal jaren dat het tijd werd om op eigen benen te staan. Een aantal grote en kleine investeerders uit binnen- en buitenland bleek bereid hem te helpen zijn droom te verwezenlijken en begin 2015 opende hij in thuisstad Middelburg Brouwerij Kees. Nog geen jaar later werd hij tot vierde beste nieuwe brouwer wereldwijd verkozen door de toonaangevende craft beer-liefhebbers site RateBeer. In 2017 stond brouwerij Kees weer hoog in de wereldwijde top 100 van RateBeer.

Toegankelijk smakende bieren, maar wel met een twist, iets aparts. Er staan zes gistingtanks van ieder 2.500 liter. De brouwerij is gevestigd op industrieterrein Arnestein in Middelburg. De laatste commerciële brouwerij van Middelburg was de Hopbloem. Deze brouwerij werd opgericht rond 1990, maar sloot in 1993 alweer haar deuren. Bierbrouwerij de Vijfhoek werd al in 1598 genoemd, om in 1917 definitief de deuren te sluiten.

Jaarlijks produceert de brouwerij zo’n 300.000 liter. Ongeveer de helft van de productie gaat naar het buitenland tot aan de Verenigde Staten, China, Rusland en Australië toe. (cijfers 2018)

Voorjaar 2018 schakelt Brouwerij Kees over op een zogeheten canning line. Ambachtelijk bieren behouden hun verfijnde aroma's en (hop-)smaken beter in blik. Alle bieren worden voortaan afgevuld op blik.

In januari 2021 wordt Multi Bier exclusief partner voor zowel foodservice als retail.

Eigenaren

(2015-heden)

Brouwers

(2015-heden)
(2015-heden)

Bieren (35)

Regulier assortiment


Overig

Niet meer gebrouwen bieren (36)

Regulier assortiment


Overig

Organisatie Bierevenementen

ACE & KEES Bierfestival 2019

In het nieuws


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop:

-- Adverteerders --

© 2017-2022 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur