Facebook Twitter

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Brouwerij in Speciaalbier Gebroeders Ducaat

Brouwerij

Opgericht: 2014

Etiketten: Bieretiketten.nl
Externe Links: Facebook Ratebeer Untappd Website

Naam samenwerkingsverband KvK: Brouwerij in Speciaalbier Gebroeders Ducaat (60408227)

Contactgegevens

Provincie: Flevoland

Telefoon: 06-22715377
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vestigingsadres

Jupiterweg 17
3893 GC Zeewolde

Bezoekmogelijkheden

Proeflokaal: Nee
Rondleidingen: Nee

Geschiedenis

Op 17 mei 2017 verscheen op de website van De Stentor het artikel Nu nog stratenmaker, maar straks voltijds bierbrouwer:

Broers Gert en Kees Ducaat maken nu al acht jaar samen bier. Ze pakken het steeds grootser aan. ,,De groei gaat snel.''

De omzet van Bierbrouwerij Gebroeders Ducaat in Zeewolde is het afgelopen jaar verdubbeld en binnen drie jaar willen de twee brouwers elk een voltijdse baan hebben in de polderbrouwerij. Komend weekend houden ze open huis tijdens de Nederlandse Brouwerijdagen.

Acht jaar maken de broers Gert en Kees Ducaat nu samen bier. 'Microbrouwerij', staat er officieel nog voor hun naam, maar zo micro is Brouwerij Ducaat al lang niet meer. Onlangs hebben de brouwers hun ketels vergroot, zodat ze nu 600 liter bier tegelijk kunnen maken. De voormalige showroom van het stratenmakersbedrijf van Kees is inmiddels helemaal ingericht als bierbrouwerij.

Volledig salaris

,,Maar we zijn er nog niet'', zegt Kees Ducaat. ,,We maken nu ongeveer 20.000 liter per jaar. Voor één volledig salaris moet je zeker 40.000 liter bier brouwen. Als we met z'n tweeën een boterham willen verdienen, moeten we dus 80.000 liter per jaar verkopen. Binnen drie jaar hopen we zover te zijn.''

Het geheim van goed bier is natuurlijk de smaak. De broers bedenken hun eigen recepten. Bij het jaarlijkse evenement Pint Flevoland is hun bier 'Lekker Stout' in 2015 én 2016 door het publiek gekozen als lekkerste. Het zware speciaalbier Ducator, waarmee de broers in 2009 van start gingen is hun bestverkopende hit. En het witbier Wolder-White waarmee de broers in 2010 kwamen, is ook een blijvertje. Het smaakt een stuk beter dan Randmeerwater.

Ze blijven telkens andere smaken ontwikkelen. Op dit moment ligt er een nieuw Bockbier te rijpen in de ketels voor komend najaar. En binnenkort presenteert Ducaat Brouwerij het lichte zomerbier Saizon en een speciaalbier Triple Indian Pale Ale met 9,5 procent alcohol.

,,De groei gaat snel'', zegt Kees. ,,Twee jaar geleden zei de Belastingdienst dat de schaal waarop wij bier maken niet meer amateuristisch genoemd mag worden. We moesten accijns gaan afdragen. Op dit moment werken we allebei nog bij als stratenmaker, maar binnen drie jaar zijn we voltijds bierbrouwers. We denken na over een eigen horecagelegenheid waar we ons Flevolands bier kunnen verkopen. Misschien op het Tulpeiland.''

Het open huis bij Brouwerij Gebroeders Ducaat is aan de Jupiterweg 17 in Zeewolde, is zaterdag 20 en zondag 21 mei van 11 tot 17 uur. Ook Brouwerij Burg Bieren aan de Putterweg in Ermelo houdt dan open huis.

Eigenaren


Brouwers

Bieren (1)

Niet meer gebrouwen bieren (1)

-- Adverteerders --

© 2017-2020 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur