Facebook Twitter

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Ambrass Brouwerij

Brouwerij

Webshop

Opgericht: 2014

Etiketten: Bieretiketten.nl
Externe Links: Facebook Ratebeer Twitter Untappd Webshop Website

Naam samenwerkingsverband KvK: HobbyQuip h.o. Ambrass Bierbrouwerij (52966534)

Contactgegevens

Provincie: Limburg

Telefoon: 046-4009300
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vestigingsadres

Gats 13
6131 EM Sittard (gemeente Sittard-Geleen)

Bezoekmogelijkheden

Proeflokaal: Ja
Rondleidingen: Ja

Geschiedenis

Brouwer Max Schreuder begin in 2008 met het brouwen van bier. In zijn garage brouwde hij kleine hoeveelheden, waarbij de flesjes met de hand werden afgevuld. In het najaar van 2016 werd bekend dat de brouwerij plannen heeft om aan de achterzijde van het Mariapark, gelegen aan de parkeerplaats Gats, een brouwerij annex proeflokaal te vestigen. Middels crowdfunding werd € 65.000 opgehaald. Met de opbrengst werd een koperen brouwinstallatie van 500 liter, zes vergistings- en lagertanks en een half-automatische flessenvulmachine aangeschaft.

Op 18 maart 2017 is de feestelijke opening van de nieuwe brouwerij.

Ambrass is een samenvoeging van de woorden Ambachtelijke en Brasserie. Brasserie is het Franse woord voor brouwerij, dus eigenlijk: Ambachtelijke Brouwerij. Maar dat is niet de oorspronkelijke reden waarom voor deze naam is gekozen. In Sittard is de betekenis van ambras: drukte, stampij, roering. Ambras maken: drukte maken. En dat is vanaf het begin het doel van de brouwerij geweest, ze willen geen standaard pils maken maar alles op zijn kop zetten. Stampij maken in de bier wereld. Spelen met smaak, kleur en aroma. En de dubbele ‘s’ op het einde van brass staat voor het Engelse woord ‘koper/messing’. Hiermee willen ze aangeven dat ze met hun koperen brouwketels flink wat drukte (ambras) zullen maken.

In het nieuws

Eigenaren


Brouwers

Bieren (8)

Niet meer gebrouwen bieren (17)

-- Adverteerders --

© 2017-2020 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur