Facebook Twitter

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Nevel Artisan Ales

Brouwerij

Namen

(2014-2016) Katjelam Brewing Company
(2016-) Nevel Artisan Ales

Opgericht: 2014

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Etiketten: Bieretiketten.nl
Externe Links: Facebook Instagram Ratebeer Untappd Website

Statutaire naam KvK: Nevel B.V. (72453605)

Vestigingsadres

Waalbandijk 8D
6541 AJ Nijmegen

Proeflokaal : Ja
Rondleidingen: Ja Nevel geeft rondleidingen met proeverij voor groepen van 10 tot 20 personen. Voor meer informatie kan er contact worden opgenomen via e-mail.

Provincie: Gelderland

Aangesloten bij

CRAFT

Geschiedenis

De brouwerij is in 2014 opgericht door de natuurkundestudenten Vincent Gerritsen en Mattias Terpstra, toen nog onder de naam Katjelam, op het Honigcomplex in Nijmegen. In 2016, na hun studie natuurkunde, verhuisden ze naar een grote fabriekshal op de Honig, werd de naam veranderd naar Nevel Artisan Ales en richtten ze zich als enige brouwerij in Nederland volledig op gemengde vergisting. Medio 2017 is de productie op de nieuwe installatie gestart en met de aanschaf van een bottellijn is Nevel ook op fles verkrijgbaar. Men heeft direct de beschikking over meer dan 150 houten wijnvaten waarin de bieren verder kunnen rijpen. Er is een kleine bottelshop in de brouwerij en in 2018 openen ze hun eigen proeflokaal op de Honig.

Nevel is een authentieke, duurzame brouwerij met een grote passie voor traditionele bierstijlen als saison en stock ale. Ze halen hun inspiratie het liefst uit het Rijk van Nijmegen zelf: bramen die langs hun fietsroute groeien, kersen van een boomgaard in Lent, bloemen op het terrein van de brouwerij. Maar ze kijken ook verder dan bier en verdiepen zich graag in ambachtelijke chocolade en kaas, vernieuwende restaurants en bijzondere kookboeken. Er wordt uitsluitend gewerkt met gemengde vergisting, waardoor de bieren verfrissend, droog en complex zijn. Een groot deel van de bieren heeft op houten vaten gerijpt om nog diepere smaken te creëren. Er wordt vaak gebrouwen met gisten die zelf gevangen zijn in de omgeving van de brouwerij, waardoor het bier een bijzonder lokaal karakter krijgt. Ze gebruiken zoveel mogelijk biologische ingrediënten en trekken er regelmatig op uit om kruiden en fruit te plukken voor het bier. Zo zijn er altijd verse ingrediënten van het seizoen. De bieren zijn een levend product met nagisting op fles en smaakevolutie: geen twee flessen smaken hetzelfde!

Naast bier worden er ook cider, natuurwijn, kombucha, kvass en andere gefermenteerde dranken gemaakt.

In 2017 bestaat het Nevel team uit Mattias, Robert, Vincent en Joyce Janssen. Mattias en Robert brouwen, Vincent regelt de financiële zaken, technische support, en dagelijkse zaken. Joyce is verantwoordelijk voor events, sales & marketing en communicatie.

Eigenaren

Brouwers

Brouwers (historie)

Bieren (19)

Niet meer gebrouwen bieren (2)

-- Adverteerders --

© 2017-2019 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur