Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Kloosterbrouwerij Haagsche Broeder

Brouwerij

Opgericht: 2013

Etiketten: Bieretiketten.nl
Externe Links: Facebook Instagram Ratebeer Untappd Website

KvK-registratie: Stichting Haagsche Broeder (58963413)

- Eigen hopveld (2016 - )

Contactgegevens

Provincie: Zuid-Holland

Telefoon: 070-3654385
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vestigingsadres

Oude Molstraat 35
2513 BA 's-Gravenhage

Hopveld

Oude Molstraat 35
2513 BA 's-Gravenhage

Bezoekmogelijkheden

Proeflokaal: Nee
Rondleidingen: Voor groepen vanaf 10 mensen op afspraak. Voor kleinere groepen zijn er iedere maand open rondleidingen. De rondleiding wordt afgesloten met een proeverij van 3 bieren en duurt 1.5 uur. Kosten € 15,00.
Bierverkoop: Ja

Horeca

Haagsche Broeder Proeflokaal

Geschiedenis

Stichting Haagsche Broeder is een initiatief van de broeders van het klooster van Sint Jan. De brouwers zijn Kees Verbogt en Jelger Moggree. Zij krijgen hierbij hulp van de broeders van het Willibrordushuis. In 2010 kwam Verbogt - die architectuur en kunstgeschiedenis studeerde - voor het eerst bij de broeders in de priorij en werd er begonnen met bierbrouwen. Een belangrijke reden was om contact te leggen tussen de Broeders van Sint Jan, en de inwoners en bezoekers van Den Haag.

In 2016 had de brouwerij de beschikking over twee vaten van 100 liter, hetgeen neerkomt op ongeveer 120 flessen van 75 cl per brouwsel.

In 2020 start een crowdfunding voor renovatie en uitbreiding van de brouwerij met o.a. een nieuwe, grotere brouwinstallatie. Er kunnen speciale flessen bier worden besteld (€ 30,00 per 75 cl fles): Kapittel Imperial IPA, Kapittel Tripel, en Kapittel Quadrupel. Deze bieren worden gebrouwen zodra de brouwinstallatie operationeel is.

Op woensdag 25 oktober 2023 publiceerde de brouwerij op Facebook:

HAAGSCHE BROEDER GAAT DOOR
Zo'n veertien jaar geleden klopten wij, Jelger Moggree en Kees Verbogt, brouwers en inmiddels eigenaars van Haagsche Broeder, aan de deur van het Willibrordushuis in de Haagse Oude Molstraat, met het voorstel aan de daar actieve kloostergemeenschap Broeders van Sint Jan om in hun klooster ambachtelijke bieren te gaan brouwen.
Enthousiast over ons plan en in een mum van tijd stelden de kloosterlingen een deel van hun klooster ter beschikking. Het brouwen kon beginnen. Twee met elkaar vervlochten doelen stonden de kloostergemeenschap en ons voor ogen: het brouwen van hoogwaardige kloosterbieren en het op deze authentiek monastieke wijze slaan van een nieuwe brug tussen de kloosterlingen en de rest van de stad, haar bewoners en bezoekers.
Inmiddels zijn de doelen van toen ruimschoots gehaald.
In de voorbije jaren bezochten duizenden mensen uit binnen- en buitenland het klooster en onze brouwerij. Inspirerend zijn de boeiende geschiedenis en verborgen schoonheid van deze klassieke Haagse locatie. Ons ambachtelijk gebrouwen kloosterbier valt bij een breed publiek in de smaak.
Vanuit dit succes spijt het ons dan ook zeer dat de Broeders van Sint Jan onlangs hebben besloten om hun aandacht meer te verleggen naar hun spirituele opdracht en niet verder te gaan met een gezamenlijke brouwerij. Een besluit dat wij betreuren, maar tegelijkertijd volledig respecteren.
Wat betekent dit voor Haagsche Broeder en de heerlijke bieren die u van ons kent.
Wij gaan door!
Terug naar de basis, op onze vertrouwde Haagse bodem, in de oude steeg aan de achterzijde van het klooster. Daar hebben wij inmiddels de voormalige Sociëteit de Pijpela omgebouwd tot een huiselijk proeflokaal. Daar, met onze eigen bieren op tap, gemoedelijk en ontspannen, drinkt u met uw vrienden een mooi glas Haagsche Broeder.
Kom meegenieten en hef dat glas binnenkort met ons.
Iedere vrijdag en zaterdag tussen 14.00 en 20.00 verwelkomen wij u graag in ons proeflokaal op Noordeinde 14a, aan het einde van de Kloostersteeg links.
Jelger Moggree & Kees Verbogt

Hopveld

Sinds 2016 wordt er hop verbouwd in de kloostertuin.

Brouwers

(2013-heden)
(2013-heden)

Bieren (4)

Regulier assortiment

Novice Postulant

Overig

Patmos Reinkenstraat

Niet meer gebrouwen bieren (4)

Overig

Déguste Noordeinde Noordeinde Golden Ale Vicaris Peated

Organisatie Bierevenementen

  1. Launch Party: The Reveal of Noordeinde Golden Ale @Botanica, 's-Gravenhage (Zuid-Holland), 11 mei 2022
  2. Haagsche Broeder Bierproeverij @D.E. bierwinkel, 16 juli 2022

Literatuur


In het nieuws

Oude logo's

2015

Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur