Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Trots Bier Rotterdam

Brouwerijhuurder

Opgericht: 2013

Etiketten: Bieretiketten.nl
Externe Links: Facebook Instagram LinkedIn Ratebeer Twitter Untappd Webshop Website Youtube

KvK-registratie: Trots Bier Rotterdam (74979485)

Contactgegevens

Provincie: Zuid-Holland

Telefoon: 06-55596344
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Postadres

Sonmansstraat 7b
3039 DG Rotterdam

Bezoekmogelijkheden

Bezoek niet mogelijk

Bierverkoop


Geschiedenis

  • "Van Rotterdammers, voor Rotterdammers."

Vier studenten en een opdracht voor de studie Small Business & Retail Management van Hogeschool Rotterdam om een nieuw product op de markt te brengen: zo ontstond in 2013 het idee voor Trots Bier Rotterdam. Een nieuw biermerk met een volledig nieuw perspectief: voor en door Rotterdam, gebaseerd op de vraag en steun van de Rotterdammers. Het eerste bier (Rotterdams Blond Bier) werd dan ook gekozen door de Rotterdamse bevolking: gewoon, met een glas bier in de hand, tijdens een lokale bierproeverij. Het werd een groot succes. Zo groot zelfs dat na het afsluiten van het project twee van de vier studenten door pakten, Max Klootwijk en Roy Zwolsman. Zij legden de basis legden voor een nieuwe Rotterdamse onderneming. En in 2014 won Trots Bier Rotterdam zelfs de Rotterdamse Startersprijs en mocht het verse bedrijf een jaar lang kantoor houden in het Groothandelsgebouw.

Het bier wordt initieel gebrouwen met behulp van de brouwfaciliteiten van Steffelaar Bier. In 2015 legde Max de roerstok erbij neer en ging Roy alleen verder.

Bocht! Niet te zuipen Maaswater is een in 2015 per ongeluk ontstaan biermerk. Na een mislukt brouwsel bij een nieuwe brouwerij, werd er besloten goudeerlijk te zijn over de mislukte batch en toch op de markt gebracht. Inmiddels is Bocht! een lijn met gelimiteerde oplages van kwalitatief bier, de naam Bocht! blijft echter staan.

Eigenaren

(2013-heden)
(2013-2015)

Brouwers

(2013-heden)
(2013-2015)

Bieren (5)

Regulier assortiment

Niet meer gebrouwen bieren (8)

Regulier assortiment


Overig

In het nieuws

-- Adverteerders --

© 2017-2021 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur