Facebook Twitter

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

brouwDOK

Brouwerij

Opgericht: 2014
Telefoon: 06-44169174
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Provincie: Friesland

Etiketten: Bieretiketten.nl
Externe Links: Facebook Untappd Website Website Website

KvK-nummer: 68311087

Vestiging brouwDOK

Bezoekadres:
Nieuwe Willemskade 5
8862 RZ Harlingen

Proeflokaal: Nee
Rondleidingen: Ja

Aangesloten bijGeschiedenis

Al In 2010 werd er op een zolderkamer aan de Baarsjesweg in Amsterdam gebrouwen onder de naam Better Wetter / Probieren. In 2012 werd de handelsnaam gewijzigd in brouwDOK (naar de Dokkade te Harlingen) en werden in de nano-brouwerij achter het woonhuis van de brouwer Gerard Ypenga aan de Spinhuisstraat in Harlingen de eerste commerciële bieren gebrouwen. Met eigenhandig opgebouwde brouwketels van 100 liter, verwarmd met gasflessen en een brander en 3 gekoelde vergistingstanks van 240 liter werd iedere zaterdag twee keer per dag gebrouwen. Al snel werd de ruimte te klein en begin 2016 verhuisde de brouwerij naar het Havenplein 8, waar in een oud chinees restaurant de brouwdok ketels in de keuken werden geïnstalleerd en in het eetgedeelte opende Gerard met zijn nieuwe compagnon Johan ten Hoor het proeflokaal ˜Proefdok”. Er werd ieder weekend gebrouwen en het proeflokaal was open voor publiek. De vraag oversteeg het aanbod en eind 2016 werden er 2 nieuwe vergistingstanks aangeschaft en samen met de 200 liter Speidel brouwinstallatie was dit het hart van de brouwerij.

In oktober 2016 wordt de brouwerij lid van CRAFT.

Brouwdok

De brouwerij was ook bekend onder de naam "Brouwerij Harlingen Haven B.V.".

Begin 2017 is de brouwerij gerestyled naar “Het Brouwdok" . Dit ging gepaard met een verhuizing naar de huidige locatie, een grote loods buitendijks aan de rand van de Waddenzee. 

Begin 2018 willen Johan en Gerard met "Het Brouwdok” een 20 hl brouwinstallatie van de Velo-group werkend hebben samen met met een groot proeflokaal/terras op de kade. De droom is om het zeewater uit de Werelderfgoed Waddenzee als bron te gaan gebruiken voor de brouwerij.

Eigenaren/directie (2)

Brouwers (2)

Bieren (6)

Niet meer gebrouwen bieren (1)

-- Adverteerders --

© 2017-2019 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur