Facebook Twitter

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Rock City Brewing

Brouwerij

Brouwerijverhuurder

Opgericht: 2014

Namen

(2014-2017) Rock City Beers
(2017-) Rock City Brewing

Typen

(2014-2018) Brouwerijhuurder
(2018-) Brouwerij

Etiketten: Bieretiketten.nl
Externe Links: Facebook Instagram Ratebeer Untappd Website Website

Statutaire naam KvK: Rock City Brewing B.V. (69778353)

Contactgegevens

Provincie: Utrecht

Telefoon: 033-2022230
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vestigingsadres

Mijnbouwweg 15
3812 RT Amersfoort

Postadres

Postbus 2227
3800 CE Amersfoort

Bezoekmogelijkheden

Proeflokaal: Ja
Openingstijden: Donderdag 12:00 uur tot 00:00 uur
Vrijdag 12:00 uur tot 00:00 uur
Zaterdag 12:00 uur tot 00:00 uur
Zondag 12:00 uur tot 22:00 uur
Rondleidingen: Ja

Geschiedenis

Rock City Beers is een initiatief van Walter Overeem (1983), Koen Overeem (1985) en Tom de Grijs (1985). Koen Overeem is de brouwer van het gezelschap. Rock City Beers komt voort uit Brouwerij Burp. De naam van de brouwerij is een verwijzing naar de bijnaam van Amersfoort: de Keistad. Het logo van de brouwerij bestaat uit Amersfoortse symboliek: het schild staat voor Joris en de Draak net als het Amersfoorts stadswapen. Ook de kleuren van de stad, rood en wit, zijn hierop gebaseerd. Het torentje boven het schild is het silhouet van Onze Lieve Vrouwetoren: het hart van de stad en tevens het kadastrale nulpunt van Nederland. In 2015 werd er 460 hl geproduceerd. In februari 2016 nam Rock City Beers de licentie van Phoenix over van UDB Export. De brouwerij mag nu het bier in een straal van 50 kilometer rond Amersfoort en in bierspeciaalzaken verkopen. In 2015 voegden Wiebe Groeneveld, Joris Snijders en Jeroen Linnenkamp zich bij de onderneming.

Op 2 november 2017 werd er door de brouwerij een persbericht verspreid:

ROCK CITY BEERS START CROWDFUNDING VOOR EIGEN BROUWERIJ EN BREWPUB

De brouwers van het biermerk Rock City Beers uit Amersfoort zijn gestart met een grote crowdfundingcampagne voor de financiering van hun brouwerij met brewpub. Voor de grote brouwerij en brewpub op het randje van de Isselt en vlakbij de binnenstad is 500.000 euro nodig.

Amersfoorters Wiebe Groeneveld (37) en de broers Koen (33) en Walter Overeem (35) zijn vandaag gestart met de online crowdfundingcampagne om hun grote droom te realiseren. Amersfoort was in de Middeleeuwen naast Haarlem, Gouda en Delft één van de vier belangrijkste biersteden van Nederland. "Tijd om in Amersfoort weer leven in de brouwerij te brengen," aldus Walter.

De drie brouwers produceren nu hun bier in ketels van anderen. Koen: "dat gaat al drieënhalf jaar goed en met bieren die je zintuigen prikkelen hebben we een sterke naam opgebouwd en zijn we in sneltreinvaart gegroeid tot het grootste lokale biermerk in de stad. Maar nu is het tijd voor de volgende stap: een eigen brouwerij om onze eigenwijze bieren te maken midden in Amersfoort."

Naast dat ze altijd de droom hebben gehad om een eigen brouwerij te openen, zijn de drie brouwers ook van plan een brewpub in de brouwerij te bouwen. Koen: "Een gezellige toegankelijke plek waar alles om de ambacht van bier draait. Waar je kan zien, ruiken en proeven wat er gebrouwen wordt. Een plek waar je met je vrienden, je gezin of je collega’s casual kan neerploffen voor een kleine hap en vele smaakvolle bieren, direct bij de bron."

Aan de brouwerij met brewpub hangt wel een flink prijskaartje: 500.000 euro. Alleen het complete inventaris voor de brouwerij kost al 350.000 euro, maar daarnaast moet ook nog verhuisd, verbouwd en gebouwd worden. Voor de brouwerij moet er in het nieuwe pand onder andere een drukbestendige en voedselveilige vloer worden gelegd en de brewpub moet worden gebouwd en ingericht.

Toch zijn de drie Amersfoortse brouwers vol vertrouwen dat zij in het voorjaar van 2018 hun brouwerij met brewpub kunnen openen en kunnen proosten met alle investeerders. Wiebe: "Crowdfunding is een mooie manier om de financiering van dit fantastische project te realiseren. Wij willen graag iedereen betrekken bij onze droom. Hoe tof is het als straks vele honderden of misschien wel duizenden mensen kunnen zeggen: 'daar heb ik aan meegeholpen' en dat we straks samen trots kunnen zijn op deze brouwerij."

Om de crowdfunding te laten slagen zoeken de drie Amersfoortse brouwers investeerders, die geld aan hen willen uitlenen tegen een nominaal jaarrendement van 4,9%. Walter: "Bij de bank krijg je tegenwoordig helemaal niks meer, dus als je én kan investeren in een brouwerij en daar ook nog rendement voor krijgt is dat een win-winsituatie." Samen roepen zij dan ook: "Let's make Amersfoort brew again." Meer informatie over de crowdfunding is te vinden op:

http://www.crowdaboutnow.nl/rockcity/

In december 2017 wordt de naam gewijzigd van Rock City Beers naar Rock City Brewing.

In samenwerking met Robert Oosterhuis, voormalig chef van restaurant Rauw in Amersfoort, opent Rock City Brewing in 2018 een brewpub in Amersfoort.

Op vrijdag 2 januari 2018 werd de brouwerij officieel geopend.

Eigenaren


Eigenaren (historie)

Brouwers

Bieren (10)

Niet meer gebrouwen bieren (3)

-- Adverteerders --

© 2017-2020 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur