Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Volksabdij Onze Lieve Vrouw ter Duinen

Brouwerijhuurder

Opgericht: 2013
Gestopt: 2021

Etiketten: Bieretiketten.nl
Externe Links: Facebook Untappd

KvK-registratie: Volksabdij Onze Lieve Vrouw ter Duinen B.V. (20101544)

Provincie: Noord-Brabant

Postadres

Ossendrecht (gemeente Woensdrecht)

Geschiedenis

De Volksabdij biedt onderdak aan Restaurant De Blauwe Pauw, een conferentiecentrum en een hotel. De bieren die er geschonken worden, worden gebrouwen met behulp van de brouwfaciliteiten van 't Hofbrouwerijke (België) naar een recept van Jef van Laerhoven.

Volksabdijbier, een streekproduct waar de Brabantse Wal grensoverschrijdend fier op is. Bij een abdij hoort natuurlijk een eigen bier. In september 2013 begon men met het ontwikkelen van de bieren. Ze kwamen in contact met Jef van Laerhoven, die eerder het Essens bier 'Lampetier' brouwde. Na een proefochtend werden drie bieren gekozen: een witblonde Saison, een diepzwarte Stout, en een amberkleurige Dreijhop. In oktober en november 2013 volgden de brouwdagen bij 't Hofbrouwerijke onder toeziend oog van brouwmeester Jef Goetelen. In november en december 2013 werd in twee dagen het bier gebotteld. Enkele weken nagisten op de fles, werd het bier op 18 januari 2014 officieel geïntroduceerd.

De bieren zijn te proeven in het restaurant en te koop bij de receptie om thuis nog eens na te genieten. Ook verkoop van cadeaupakketten met de bieren en het eigen speciale glas. Verder zijn de bieren exclusief te koop bij Gall & Gall in Hoogerheide.

Op 22 februari 2021 wordt op Facebook de sluiting van hotel/restaurant bekend gemaakt:

Met pijn in ons hart heeft de afgelopen periode en de onzekere toekomst ons doen besluiten om de deuren van Hotel de Volksabdij en restaurant De Blauwe Pauw niet meer te openen. We kijken terug op 20 prachtige jaren en dierbare herinneringen die we voor altijd zullen blijven koesteren. Dankjewel#onzetrouwebezoekers

Het hotel- en congresgedeelte in het Abdijgebouw krijgt een maatschappelijke functie en is daarom niet langer beschikbaar voor horeca-activiteiten.

Brouwers

(2013-2021)

Bieren (3)

Dreijhop Saison Stout

In het nieuws


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop:

-- Adverteerders --

© 2017-2023 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur