Facebook Twitter

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Admiraals Bierbrouwerij Aldtsjerk

Brouwerij

Brouwerijverhuurder

Opgericht: 2013
Telefoon: 06-22554538
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Etiketten: Bieretiketten.nl
Externe Links: Ratebeer Untappd Website

KvK: Admiraals BierBrouwerij Aldtsjerk (59404965)

Vestigingsadres

Rhaladijk 7
9064 DD Aldtsjerk (gemeente Tytsjerksteradiel)

Proeflokaal : Ja
Rondleidingen: Ja

Provincie: Friesland

Geschiedenis

De brouwerij is in 2013 gestart met een productievolume van 120 hl per jaar. In 2017 was de brouwerij voor tientallen opdrachtgevers actief en werd er ruim 1.000 hl op jaarbasis gebrouwen. Hiermee is de brouwerij als producent van ambachtelijke streekproducten van vaste waarde geworden voor de speciaalbierwereld. De brouwerij is gevestigd aan de rand van het dorpje Aldtsjerk. De voornamelijk Friese brouwerijhuurders staan hier centraal. Op basis van de door hen aangeleverde receptuur worden de bieren gebrouwen door eigenaar Gerrit Admiraal.

Brouwerijhuurders kunnen ook zelf hun bieren brouwen, onder toeziend oog van brouwmeester Gerrit uiteraard.

Dat er goed werk wordt geleverd blijkt uit de inmiddels goed gevulde prijzenkast. Zo is de bij de brouwerij gebrouwen Grutte Pier Tripel door de World Beer Awards in 2015 en 2016 uitgeroepen tot de beste tripel van Nederland. In 2015 werd voor De Kroon op Leeuwarden volgens Entree Magazine het Lekkerste Huisbier van Nederland gebrouwen: de Paddy O'Ryan Rosemary Porter. Ook de Kammeraat van deze brouwerij behaalde onlangs een gouden medaille.

Er zijn ook mogelijkheden voor proeverijen. Zie hiervoor de website.

Gerrit Admiraal, eigenaar van Admiraals Bierbrouwerij Aldtsjerk, was sinds 1997 actief als amateurbrouwer toen hij 1 december 2013 zijn eigen brouwerij oprichtte. Sinds de zomer van 2015 is Gerrit fulltime bierbrouwer en inmiddels wordt er jaarlijks 1.200 hl gebrouwen. Er worden alleen bovengistende bieren gebrouwen en er kan worden afgevuld op standaard flessen als BNR, Vichy (APO), Longneck en Biere Belge. Etikettering is met zelfklevende etiketten, eventueel met het printen van batchcodes en THT datum.

Eigenaren

Brouwers

Bieren (4)

Niet meer gebrouwen bieren (1)

-- Adverteerders --

© 2017-2019 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur