Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Admiraals Bierbrouwerij

Brouwerij

Opgericht: 2013
Gestopt: 2023

Etiketten: Bieretiketten.nl
Externe Links: Brewver Ratebeer Untappd

KvK-registratie: Admiraals BierBrouwerij Aldtsjerk (59404965)

- Brouwt ook voor andere brouwerijen
- Webshop voor online verkoop (2020 - )

Provincie: Friesland

Vestigingsadres

Rhaladijk 7 9064 DD Aldtsjerk (gemeente Tytsjerksteradiel)

Geschiedenis

De brouwerij is in 2013 gestart met een productievolume van 120 hl per jaar. In 2017 was de brouwerij voor tientallen opdrachtgevers actief en werd er ruim 1.000 hl op jaarbasis gebrouwen. Hiermee is de brouwerij als producent van ambachtelijke streekproducten van vaste waarde geworden voor de speciaalbierwereld. De brouwerij is gevestigd aan de rand van het dorpje Aldtsjerk. De voornamelijk Friese brouwerijhuurders staan hier centraal. Op basis van de door hen aangeleverde receptuur worden de bieren gebrouwen door eigenaar Gerrit Admiraal. Uiteraard kunnen brouwerijhuurders ook zelf hun bieren brouwen onder toeziend oog van brouwmeester Gerrit Admiraal.

Dat er goed werk wordt geleverd blijkt uit de inmiddels goed gevulde prijzenkast. Zo is de bij de brouwerij gebrouwen Grutte Pier Tripel door de World Beer Awards in 2015 en 2016 uitgeroepen tot de beste tripel van Nederland. De Paddy O'Ryan Rosemary Porter, gebrouwen voor De Kroon op Leeuwarden, werd Huisbier van het Jaar 2015 in de categorie zware bieren. In 2016 werd ook de Kammeraat van deze brouwerij bekroond tot beste stout van Nederland.

Sinds 1997 is Gerrit actief als amateurbrouwer als hij in 2013 een brouwerij start. Hij was actief lid van de Friese Amateur Bier Brouw Vereniging De Koperen Tsjettel. Hij was er onder andere penningmeester. Sinds de zomer van 2015 is Gerrit fulltime bierbrouwer. Hiervoor was hij werkzaam als General Manager bij Add Controls in Joure. Eén van de activiteiten van dit bedrijf is het leveren van maatwerk brouwketels. Add Controls leverde dan ook de brouwinstallatie. In eerste instantie was Gerrit op vrijdag in de brouwerij aan het werk zijn en richtte hij zich in eerste instantie op het faciliteren van brouwerijhuurders.

Inmiddels wordt er jaarlijks 1.200 hl gebrouwen. Er worden alleen bovengistende bieren gebrouwen en er kan worden afgevuld op standaardflessen als BNR, Vichy (APO), Longneck en Biere Belge. Etikettering is met zelfklevende etiketten, eventueel met het printen van batchcodes en THT-datum.

Eind 2023 heeft de brouwerij de activiteiten gestaakt wegens pensionering van de brouwer/eigenaar. De brouwerij wordt ontmanteld en verkocht.

Eigenaren

(2013-2023)

Brouwers

(2013-2023)

Bieren (7)

Regulier assortiment

Aldtsjerker Blond Aldtsjerker Quadrupel Aldtsjerker Tripel Aldtsjerker Witbier Port of Moskou Stoarm Mok

Overig

Burdaarder Blond

Niet meer gebrouwen bieren (5)

Regulier assortiment

Aldtsjerker Wite

Overig

d'Olle Grieze Schwarzbier Kroelebaai IPA Sawn Stjerren Frysk Bierke Skries

In het nieuws


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur