Facebook Twitter

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Baxbier

Brouwerij

Webshop, Brouwerijverhuurder

Opgericht: 2014

Typen

(2014-2016) Brouwerijhuurder
(2016-) Brouwerij

Etiketten: Bieretiketten.nl
Externe Links: Facebook Instagram LinkedIn Ratebeer Untappd Webshop Website Youtube

KvK-registratie: Bax Bier Brouwerij B.V. (64974243)

Contactgegevens

Provincie: Groningen

Telefoon: 050-2112040 / 050-2112041 (proeflokaal)
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vestigingsadres

Friesestraatweg 201 / 2a
9743 AC Groningen

Bezoekmogelijkheden

Proeflokaal: Ja
Openingstijden:
  • donderdag 16.00 - 22.30 uur
  • vrijdag 16.00 - 22.30 uur
  • zaterdag 14.00 - 22.30 uur
  • zondag 14.00 - 20.00 uur
Bierverkoop: Ja

Aangesloten bij

CRAFT

Geschiedenis

Baxbier werd in 2014 opgericht door Jeroen Bax en Sepp Jansen. Jeroen en Sepp leerden elkaar kennen bij de Groninger Studenten Wielervereniging Tandje Hoger. Er werd thuis volop geëxperimenteerd en al snel werd er als brouwerijhuurder volop gebruik gemaakt van capaciteit elders. In die tijd werd er maandelijks 3.000 liter bier gebrouwen.

Koud Vuur en Kon Minder vielen al snel in de prijzen: een gouden en een zilveren medaille tijdens de Brussels Beer Challenge van 2015.

Op 1 juli 2016 opende het Baxbier Proeflokaal en ruim twee maanden later volgde op 17 september 2016 de opening van de eigen productiebrouwerij.

De brouwerij groeide in al die jaren snel, dat eiste op een gegeven moment zijn tol bij oprichter Jeroen Bax. Jeroen deed na een burn-out en persoonlijke omstandigheden een stap terug, waarna het team van 15 medewerkers de brouwerij heeft voortgezet.

In de jaren daarna is het assortiment flink veranderd. De focus ligt nu meer op een kleinere core range, met daarnaast een groter wisselend aanbod van (hoppige) specials. De meeste van de bieren worden tegenwoordig vanwege de duurzaamheid en kwaliteit op blik afgevuld.

In 2020 werd er weer flink geïnvesteerd in de brouwerij aan de Friesestraatweg. Zo werd er een blikkenlijn aangeschaft, zodat het afvullen in blikken niet meer hoefde te worden uitbesteed. Daarnaast beschikt de brouwerij nu over een moderne seperator en werden er in november 3 nieuwe vergistingstanks naar binnen gereden.Hiermee beschikt de brouwerij over nog meer capaciteit. De komende jaren hoopt de brouwerij door te groeien naar een productie van 500.000 liter per jaar.

Meer info en foto-materiaal is te vinden op de website van Harry Pinkster.

Eigenaren

(2014-heden)
(2014-heden)
(2014-heden)

Brouwers

(2017-heden)
(2018-heden)
(2017-2019)
(2018-2019)
(2014-2017)

Bieren (15)

Regulier assortiment


Overig

Niet meer gebrouwen bieren (29)

Regulier assortiment


Overig

Organisatie Bierevenementen

Literatuur


-- Adverteerders --

© 2017-2021 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur