Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Arnulfus Bier

Brouwerijhuurder

Opgericht: 2006
Gestopt: 2020

Etiketten: Bieretiketten.nl
Externe Links: Brewver Facebook Ratebeer Untappd

Provincie: Noord-Brabant

Postadres

Roosendaal

Geschiedenis

  • "hét bier van dé stad Roosendaal"

Arnulfus Bier is in 2005 ontstaan naar aanleiding van een proeverij van het Roosendaals Biergilde. Eén van de leden, Peter Broos, had een zelfgebrouwen bier meegenomen wat de leden konden proeven. Dit bier viel zo goed in de smaak dat het idee ontstond om het bier voor alle Roosendalers bereikbaar te maken. Tijdens het Hapstap festival van 2006 werd de Arnulfus Tripel met veel succes in Roosendaal geïntroduceerd. Binnen twee dagen was het eerste brouwsel op. Geïnspireerd door dit succes werd besloten om dit bier te blijven brouwen. Arnulfus Bier wordt in opdracht van de Stichting Cerevisiam Bibat naar een recept van Peter Broos gebrouwen door Bierbrouwerij De 3 Horne in Kaatsheuvel. De stichting Cerevisiam Bibat bestond eind 2013 uit de volgende personen: Anton Walravens (voorzitter), Peter Broos (secretaris), Remco de Jong (verkoop Nederland), David van Kiel (verkoop internationaal), Eef Stoopendaal en Iwan van Strien.

Op 17 september 2020 kondigen ze het einde aan van Arnulfus Bier:

We gaan er mee stoppen.
Een kleine 15 jaar gelden werd Roosendaal verblijd met de komst van Arnulfus Bier, hét bier uit dé stad Roosendaal. Ook het éérste bier uit de stad Roosendaal sinds lange tijd. Naast het brouwen en verkopen van bier waren ook het promoten van de (lokale) biercultuur en het verspreiden van de bier- en brouwkennis onze doelstellingen.
En wij denken dat we daarin geslaagd zijn. Niet alleen hebben onze vier bieren de weg gevonden naar de lokale, regionale en zelfs landelijke bierliefhebbers. Maar dankzij de vele presentaties, proeverijen en onze aanwezigheid op de verschillende bierfestivals hebben we ons steentje zeker bijgedragen aan de opleving van de biercultuur zoals we die vandaag de dag kennen.
We hebben in het begin nooit durven dromen dat Arnulfus zo’n succes zou worden. Dat wij met Arnulfus dit allemaal hebben mogen bereiken is mede dankzij alle drankhandels, horeca en uiteraard alle bierliefhebbers. Zonder u zou dit nooit mogelijk geweest zijn. Wij zijn u dan ook zeer dankbaar en erkentelijk voor het vertrouwen dat u al die jaren in ons heeft geschonken.
Het is dan ook met spijt in ons hart dat we u moeten mededelen dat wij hebben besloten om met Arnulfus te stoppen. We hebben onze doelen bereikt en na ruim vijftien jaar is voor ons de tijd gekomen om afscheid te nemen van dit geweldig project en om ons vizier op nieuwe uitdagingen te gaan richten. Op zowel persoonlijk niveau als wel gezamenlijk hebben wij plannen, ideeën en dromen waar we ons op gaan richten. Wat zit er voor ons en wellicht ook voor u in het vat…? Dat zal de toekomst moeten uitwijzen maar de naam Arnulfus, onze liefde voor het bier en het brouwersvak blijft verenigd binnen de stichting Cerevisiam Bibat. Een mooie basis voor mogelijk...
Wij danken u als bierliefhebber, horecabedrijf, slijterij of andere wederverkoper voor het vertrouwen en enthousiasme in ons Arnulfus bier wij wensen u veel biergenot toe met de vele andere bieren die onze biercultuur rijk is.
Met alle dankbaarheid groeten wij u,
Peter, Anton, Eef & Iwan

Brouwers

(2006-2020)

Niet meer gebrouwen bieren (4)

Regulier assortiment

Arnulfus 1809 Arnulfus Dubbel Arnulfus Tripel Zeer Stoute Arnulfus

In het nieuws


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur