Facebook Twitter

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Princen Brouwerijen

Brouwerij

Brouwerijverhuurder

Opgericht: 2013

Externe Links: BeerAdvocate Facebook Instagram Ratebeer Untappd Website

Statutaire naam KvK: Princen Brouwerijen B.V. (56099940)

Contactgegevens

Provincie: Noord-Holland

Telefoon: 085-6661111
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vestigingsadres

Haarlemmerstraatweg 73G
1165 MK Halfweg (gemeente Haarlemmermeer)

Bezoekmogelijkheden

Proeflokaal: Ja
Rondleidingen: Ja

Geschiedenis

Mark Schneider is de drijvende kracht achter Princen Brouwerijen. Schneider ging eerder met Olm Bier failliet na een juridische strijd met Heineken. Schneider vond meer dan vijf investeerders om Princen Brouwerijen van de grond te tillen. Eén van deze investeerders is Vincent Sturkenboom, oud-jurist van Heineken. Mark kent Vincent sinds 2011 toen hij juridisch in de clinch kwam met Heineken. De overige initiatiefnemers achter Princen Brouwerijen zijn Erald Holtrust (United Soft Drinks), Cor Jongens (Drankengroothandel VHC Jongens), Robert Kruijff (CEO bij Gulf Oil Nederland) en A.M. Roecoert van familiebedrijf Schipper Kozijnen. De doelstelling voor 2014 is 2,5 miljoen liter pils. Princen wordt exclusief bij horeca in de markt gezet als een fris, lichtbitter bier met een authentieke Hollandse, c.q. Amsterdamse, uitstraling. Schneider: "Mensen kunnen het brouwen van dichtbij gaan bekijken. We creëren een stukje beleving." Op de iets langere termijn wil de ondernemer ook met een speciaalbier variant op de markt komen.

Ook is, net als bij Olm, de prijs weer een belangrijke selling factor. "Het kan goedkoper, zeker als je je realiseert wat voor prijsafspraken de grote brouwers met elkaar maken." Het rechterlijke vonnis dat in 2011 het faillissement inleidde van Olm Bier, stelde Heineken onterecht in zijn gelijk, zegt Schneider nog altijd. Heineken beschuldigde Olm Bier ervan lege Heineken-fusten met eigen bier te vullen en deze door te verkopen aan lokale kroegen met een Heinekencontract, die deze daarna weer voor de prijs van Heineken verkochten. "Ik ben mijn vertrouwen in het rechtssysteem compleet kwijt geraakt door die zaak." Ook de beschuldiging in de afwikkeling van het faillissement, dat Schneider € 78.000 weggesluisd zou hebben naar een eigen vennootschap in Luxemburg, wijst hij van de hand. "Dat was niet onrechtmatig. De betrokken curator probeert juist onrechtmatig aan geld te komen."

Als alles volgens planning verloopt kan er in januari 2014 worden gestart met levering van bier. Op 26 augustus verleende hoogheemraadschap van Rijnland een vergunning voor het hebben van een onttrekkingsbron met een diameter van 110 mm op een diepte van 35 meter.

Er worden ook bieren gebrouwen in opdracht van andere partijen.

Lange Jaap

Merk van Princen.

Eigenaren

(2013-2018)

Bieren (2)

In het nieuws

-- Adverteerders --

© 2017-2020 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur