Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Stadsbrouwerij De Bombazijn

Brouwerij

Opgericht: 2014

Etiketten: Bieretiketten.nl
Externe Links: Facebook Untappd Website

KvK-registratie: Stichting Oldenzaalse Stadstuinen (SOS) (55739202)

Contactgegevens

Provincie: Overijssel

Telefoon: 06-51285351
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vestigingsadres

Marktstraat
7571 ED Oldenzaal

Postadres

Molenstraat 24
7571 CN Oldenzaal

Bezoekmogelijkheden

Proeflokaal: Ja
Openingstijden: Elke zaterdag van 16.00 tot 21.00 uur. Vrijwilligers staan klaar om de gasten te ontvangen en alles te vertellen over de diverse bieren die in voorraad zijn.
Rondleidingen: Er zijn ook mogelijkheden om De Bombazijn als groep op een ander moment te bezoeken. Een vrijwilliger van De Bombazijn verzorgt een informatieve rondleiding, gevolgd door een proeverij. Meer weten over excursies? Bel 06-51285351.

Geschiedenis

Achter Stadsbrouwerij De Bombazijn zit Stichting Oldenzaalse Stadstuinen (S.O.S.). De naam ‘De Bombazijn’ verwijst naar de eerdere functie van het gebouw. In de negentiende en twintigste eeuw is er onder andere de textielstof bombazijn geproduceerd. Met het brouwinitiatief houden Johnny Loohuis, Jan Steenbeeke en Coen Groeneveld zich bezig. Zij zijn voornemens een kleinschalige bierbrouwerij te starten in het kerngebied Oud-Oldenzaal. Voordat het zover is dienen eerst negen garageboxen te worden gesloopt. Deze garageboxen nemen grotendeels het zicht weg op het historische pandje, waar De Bombazijn moet komen. Sloopbedrijf Kamphuis is bereid de garageboxen te slopen en zal ook de verwijdering van asbest voor haar rekening nemen. In 2015 kwam brouwer Marcel Oorthuis te overlijden. Frans Kempers, eveneens lid van het Twentse Bierbrouwersgilde werd zijn vervanger.

S.O.S heeft het gebouw inmiddels in eigendom verworven dankzij vele founders en de stichting BOEI. Inmiddels is op kleine schaal begonnen met het brouwen van bier (diverse proefbrouwsels in 2016). In 2017 loopt het proces van vergunningen en andere formaliteiten om te kunnen beginnen met een verbouwing van het pand en het realiseren van ondergrondse ruimte ten behoeve van de brouwactiviteiten. Het proces van fondsenwerving gaat gewoon door. Founders en kopers van certificaten zijn van harte welkom.

Op 5 februari 2018 presenteerde de Stichting haar plannen aan de gemeenteraad en de samenleving voor het ontwikkelen van een kleinschalige ambachtelijke brouwerij met een proeflokaal.


Stadsbrouwerij De Bombazijn Oldenzaal
Stonecreek AV, 2 juli 2018

In 2018 komen de eerste bieren op de markt en is de brouwerij aanwezig op bierfestivals. De eigen brouwerij is dan nog niet klaar.

Eigenaren

(2014-heden)
(2014-heden)
(2014-heden)

Brouwers

(2014-heden)
(2014-heden)
(2013-2015)

Bieren (1)

Regulier assortiment

Bombazijn Blond

Organisatie Bierevenementen

  1. Bombazijn Bierfestival 2021
  2. Pink Plop Festival Brouwsels In De Tuin 2022
  3. Bombazijn Bierfestival 2023

In het nieuws


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur