Facebook Twitter

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

vandeStreek Bier

Brouwerij

Opgericht: 2013

Telefoon: 030-7371255
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Etiketten: Bieretiketten.nl
Externe Links: Facebook Instagram LinkedIn Ratebeer Twitter Untappd Website Youtube

Statutaire naam KvK: vandeStreek Bier B.V. (64800113)

Vestigingsadres

Ontariodreef 43
3565 BC Utrecht

Proeflokaal : Nee
Rondleidingen: Ja Rondleidingen op afspraak via e-mail.

Provincie: Utrecht

Aangesloten bij

CRAFT

Geschiedenis

Sander (1983) en Ronald van de Streek (1985) zijn twee enthousiaste broers uit Utrecht, die genieten van lekker bier. Sinds 2010 brouwen zij op kleine schaal. Sinds 2013 laten ze nu de rest van Nederland (en de wereld) kennis maken met hun bieren. Ze willen van bierdrinkers bierliefhebbers maken. De eerste bieren bij de start waren Broeders, Dark Roast en Festival Saison.

De eerste vier jaar van het bestaan werd er gebruik gemaakt van de overcapaciteit in ketels van andere brouwerijen (totaal wel 8 verschillende, waaronder De Leckere en Sint Servattumus). In 2017 opende men aan de Ontariodreef in Utrecht Overvecht een eigen brouwerij in een oude hal op een industrieterrein. Eind 2016 werd een begin gemaakt met het bedrijfsklaar maken van de ruimte. De brouwinstallatie is afkomstig uit China.

Naast het vaste assortiment is er ook ruimte voor experimenten. Zoals ze zelf zeggen: "In de Playground Serie brouwen we bieren die voortkomen uit onze speeltuin: de brouwerij! Bedacht op de wipkip, verbeterd op de glijbaan en voor het eerst geproefd in het speelhuisje – zo’n serie wordt het. In deze serie proberen we nieuwe hopsoorten, gaan we bier in whiskyvaten laten rijpen en zoeken we grenzen op van bier – hoe gekker hoe beter." Deze bieren zijn niet het hele jaar door verkrijgbaar.


Brouwerij vandeStreek (Utrecht) • Tasty Tales (8 december 2017)

Eigenaren

Brouwers

Bieren (50)

Niet meer gebrouwen bieren (9)

-- Adverteerders --

© 2017-2019 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur