Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Pontus Brewing

Brouwerijhuurder

Opgericht: 2013

Namen

(2013-2016) Brouwerij Pampus
(2016-) Pontus Brewing

Etiketten: Bieretiketten.nl
Externe Links: Brewver Facebook Instagram Ratebeer Twitter Untappd Webshop Website

KvK-registratie: Pontus Brewing B.V. (75551152)

- Webshop voor online verkoop (2020 - )

Contactgegevens

Provincie: Noord-Holland

Telefoon: 06-29516898
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Postadres

Johan Huizingalaan 262-2
1065 JM Amsterdam

Bezoekmogelijkheden

Bezoek niet mogelijk

Geschiedenis

Nando Servais is barkeeper bij de BeerTemple in Amsterdam en Timothy Wareman is barkeeper bij Arendsnest in Amsterdam. De proefbrouwsels worden gebrouwen in een elektrische installatie van 27 liter. In 2015 gooide Timothy Wareman de roerstok erbij neer om zich volledig te concentreren op het Jopen Proeflokaal in Amsterdam.

De eerste naam van de brouwerij, Pampus, genoemd naar het forteiland in het IJmeer bij Amsterdam, werd geregistreerd voor de Benelux. Sinds 1993 brouwt Brouwerij Huyghe een lijn bieren in het Belgische Melle onder de naam Campus. Volgens de Belgische brouwerij lijken de namen Campus en Pampus te veel op elkaar. Huyghe heeft daarop Pampus gevraagd de naam te veranderen. In december 2016 is de naam dan ook gewijzigd in Pontus Brewing.

Op 17 september 2019 werd middels een persbericht bekend gemaakt dat de Naeckte Brouwers een aandeel van 50% namen in Pontus Brewing. Het past in de strategie en filosofie om de samenwerking te intensiveren omdat beide brouwerijen elkaar op diverse gebieden aanvullen. Pontus kan nu gebruik maken van het team van de Naeckte Brouwers en dus meer kennis delen op gebied van brouwen, marketing, sales en logistiek.

Op 9 december 2020 maakt Nando op Facebook bekend zijn aandelen te hebben overgedragen aan de Naeckte Brouwers:

Beste bierliefhebbers,

Vorige week heb ik mijn aandelen van Pontus Brewing overgedragen aan de overige aandeelhouders. Hiermee is brouwerij de Naeckte Brouwers volledig eigenaar geworden van het merk Pontus Brewing en ben ik niet langer (mede)eigenaar.

Voor mij is het de afsluiting van een prachtige tijd, een groot bieravontuur dat ik in 2013 begon onder de Pampusnaam. Ik heb ontzettend genoten van het contact met alle bevlogen bierdrinkers en horeca-ondernemers die ik heb leren kennen. Ik ben trots op alle prachtige bieren die ik heb ontwikkeld en het feit dat zo veel mensen er van hebben kunnen genieten.

Ik blijf een grote liefde houden voor bier en kan mij niet voorstellen ooit uitgekeken te zijn op dit geweldige product. Het is een prachtige en diverse drank die ontzettend leuke mensen weet te verenigen en met deze wereld zal ik altijd een verbondenheid blijven voelen. Voor mij is echter wel duidelijk geworden dat ik behoefte heb aan een nieuwe professionele uitdaging en soms moet je eerst iets afsluiten voordat je een nieuwe kant op kan gaan, vandaar mijn beslissing.

Hierbij vind ik het fijn dat Pontus onder de vlag van de Naeckte Brouwers blijft bestaan. Voor de afnemers van de Pontusbieren verandert dan ook niks, behalve dan dat ik niet langer meer het aanspreekpunt ben van de brouwerij. Contact met Pontus kan gewoon verlopen via de bestaande kanalen of anders via info@pontusbrewing.nl

Ik wens de Naeckte Brouwers veel succes bij de verdere ontwikkeling van Pontus en ik bedank jullie allen voor veel fijne herinneringen!

Onderdeel van

(2019-heden)

Eigenaren

(2013-2020)
(2013-2015)

Brouwers

(2013-2020)
(2013-2015)

Bieren (17)

Regulier assortiment

Allmouth Blinck Captain Goatee Carcinus Dunkler Weizenbock Gigantic Sailor IJsbreker Sunshine Shake

Overig

Amsterdams Amber Blood Moon Rising Devil Whale Quadrupel Drenkeling Jolly Dolphin Nathals Oceanic Flight Pricus Seeheld

Niet meer gebrouwen bieren (4)

Overig

Naeckt Voor Pampus Orient Express Pale Hops 2022 Smokin Mokum

Organisatie Bierevenementen

  1. New Beer Alert | Pale Hops 2022 [Eembier x Pontus Brewing] @Naeckte Brouwers Annakerk, 8 juli 2022
  2. Fresh Beer Friday | Oceanic Flight @Naeckte Brouwers Annakerk, 22 juli 2022

In het nieuws

Oude logo's

2013 2013 2016 2020

Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur