Facebook Twitter

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Brouwerij De Volle Maat

Brouwerij

Opgericht: 2013

Telefoon: 06-31762983
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Etiketten: Bieretiketten.nl
Externe Links: Facebook Untappd Website

Statutaire naam KvK: De Volle Maat B.V. (60538805)

Vestigingsadres

Asschatterweg 233
3831 JP Leusden

Proeflokaal : Nee
Rondleidingen: Ja

Postadres

L.C. van der Vlugtstraat 23
3822 WL Amersfoort

Provincie: Utrecht

Aangesloten bij

CRAFT

Geschiedenis

De drie initiatiefnemers achter Bierbrouwerij De Volle Maat - Jean de Gooijer (1959), Tom Steenbergen (1964) en Fokko Kruizenga (1969) - hebben elkaar leren kennen bij het Wijnmakers- en Bierbrouwersgilde De Amervallei in Amersfoort. De brouwerij werd op 18 januari 2013 ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Op zaterdag 12 januari 2013 presenteerde de brouwerij een Sneeuwblond tijdens de opening van het proeflokaal van het Houtens Brouw Collectief in Houtzaagmolen De Ster in Utrecht. De brouwerij maakt onder andere gebruik van de brouwfaciliteiten van de Sallandse Landbier Brouwerij in Raalte. In juni 2013 werd een eigen brouwinstallatie in gebruik genomen op het erf van biologische boerderij De Riet van Jan de Kruijf aan de Asschatterweg in Leusden, nabij Achterveld. Op deze locatie was voorheen Valleibieren gevestigd. Per brouwsel wordt er 400 liter gebrouwen. Op zaterdag 30 augustus 2013 werd Brouwerij De Volle Maat officieel geopend.

In november 2017 maakte de brouwerij bekend dat zij een crowdfundingactie gaan starten: om meer bier te kunnen produceren hebben zij een grote brouwinstallatie en veel meer vergistings- en lagercapaciteit nodig.
In de huidige ruimtes gaat dit niet lukken en dus zijn ze druk op zoek naar een plek waar ze hun ambitie kunnen verwezenlijken. Dat kan zijn op de huidige locatie of elders. Wel is duidelijk dat een "nieuwe" installatie die bij hun ambitie past een flinke investering vraagt. Om dat te realiseren, zullen ze binnenkort een nieuwe crowdfunding starten.

Eigenaren

Brouwers

Bieren (8)

Niet meer gebrouwen bieren (2)

-- Adverteerders --

© 2017-2019 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur