Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Brouwerij De Volle Maat

Brouwerij

Opgericht: 2013
Gestopt: 2019

Etiketten: Bieretiketten.nl
Externe Links: Brewver Facebook Ratebeer Untappd Website

Provincie: Utrecht

Vestigingsadres

Asschatterweg 233 3831 JP Leusden

Postadres

Amersfoort

Geschiedenis

De drie initiatiefnemers achter Bierbrouwerij De Volle Maat - Jean de Gooijer (1959), Tom Steenbergen (1964) en Fokko Kruizenga (1969) - hebben elkaar leren kennen bij het Wijnmakers- en Bierbrouwersgilde "De Amervallei" in Amersfoort. De brouwerij werd op 18 januari 2013 ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Op zaterdag 12 januari 2013 presenteerde de brouwerij een Sneeuwblond tijdens de opening van het proeflokaal van het Houtens Brouw Collectief in Houtzaagmolen De Ster in Utrecht. De brouwerij maakt onder andere gebruik van de brouwfaciliteiten van de Sallandse Landbier Brouwerij. In juni 2013 werd een eigen brouwinstallatie in gebruik genomen op het erf van biologische boerderij De Riet van Jan de Kruijf aan de Asschatterweg in Leusden, nabij Achterveld. Op deze locatie was voorheen Valleibieren gevestigd. Per brouwsel wordt er 400 liter gebrouwen. Op zaterdag 30 augustus 2013 werd Brouwerij De Volle Maat officieel geopend.

In november 2017 maakte de brouwerij bekend dat zij een crowdfunding campagne starten: om meer bier te kunnen produceren hebben zij een grote brouwinstallatie en veel meer vergistings- en lagercapaciteit nodig. In de huidige ruimtes gaat dit niet lukken en dus zijn ze druk op zoek naar een plek waar ze hun ambitie kunnen verwezenlijken. Dat kan zijn op de huidige locatie of elders. Wel is duidelijk dat een "nieuwe" installatie die bij hun ambitie past een flinke investering vraagt.

Op 23 oktober 2019 maakte de brouwerij via Facebook bekend de roerstok erbij neer te gooien:

De Volle Maat stopt er mee !
Na bijna zeven jaar met veel hartstocht onze bieren te hebben gebrouwen, hebben de brouwers Tom, Fokko en Jean deze zomer besloten brouwerij De Volle Maat definitief te sluiten. De verkoop van onze bieren liep uitstekend in de regio rond Leusden en ook bezoekers aan onze brouwerij waren enthousiast. Maar om een goede boterham aan onze noeste arbeid te verdienen zou de productie fors omhoog moeten en zou onze ambachtelijke manier van bierbrouwen plaats moeten maken voor een industriële benadering. Daar hebben wij lang over nagedacht….
Wij zijn nog op zoek naar een partij die de brouwerij wil overnemen. Mocht dat niet lukken dan valt op 31 december 2019 het doek voor brouwerij De Volle Maat.
Wij danken al onze klanten, afnemers en bezoekers voor de jarenlange klandizie en de waardering voor onze bieren.

Fokko, Tom en Jean

Eigenaren

(2013-2019)
(2013-2019)
(2013-2019)

Brouwers

(2013-2019)
(2013-2019)
(2013-2019)

Niet meer gebrouwen bieren (10)

Regulier assortiment

Hoppekee

Overig

Corretto Dubbelaar Glennglassaugh Barrel Aged Porter Het Akkoord Hoogblond Saison Mosaic Sneeuwblond Tomahawk Weizhijt

Oude logo's


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur