Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Stadsbrouwerij Doetinchem

Brouwerij

Opgericht: 2012
Gestopt: 2022

Etiketten: Bieretiketten.nl
Externe Links: Brewver Facebook Ratebeer Untappd Website

KvK-registratie: Grand Café Hendrixen B.V. (63688689)

Provincie: Gelderland

Vestigingsadres

Korte Kapoeniestraat 24 7001 CA Doetinchem

Postadres

Doetinchem

Geschiedenis

Initiatiefnemer achter Stadsbrouwerij Doetinchem is Walter Hendrixen. Walter is eigenaar van Grandcafé HendriXen. De bieren van Stadsbrouwerij Doetinchem werden aanvankelijk gebrouwen met behulp van de brouwfaciliteiten van De Proefbrouwerij (België). Begin 2013 werd een brouwinstallatie van CoEnCo in gebruik genomen. In 2013 werd er twee tot drie keer per maand 3 hl gebrouwen. Het bier wordt alleen gebrouwen voor Grandcafé HendriXen. Vanaf 2017 is het bier ook verkrijgbaar op fles.

Op 27 juli 2022 maakte de brouwerij via de Facebook-pagina bekend:

Beste vrienden & gasten,

Negen jaar geleden zijn wij aan een hoofdstuk begonnen met als titel Grand-café Hendrixen; een café, een restaurant en een eigen bierbrouwerij. Maar na negen mooie jaren komt aan dit bijzondere hoofdstuk een einde. De vele beproevingen van de laatste paar jaar & de obstakels die nog voor ons liggen hebben ons het volgende doen besluiten: Wij sluiten per 1 september 2022 onze deuren van Grand-café Hendrixen.

Toen wij begonnen op woensdag 2 oktober 2013 hadden wij niet kunnen bedenken dat wij zulke mooie jaren zouden mogen meemaken. We hebben in de loop van de jaren veel fijne gasten mogen ontvangen en hebben wij samen met geweldige medewerkers mogen werken. Ieder heeft op zijn eigen manier er aan meegewerkt om onze zaak te laten uitbloeien tot de zaak die we vandaag de dag zijn geworden. Een gevoel van trots overheerst bij ons als wij terug kijken op alles wat er allemaal van is gekomen. We hebben met mooie mensen kennis gemaakt, nieuwe vrienden ontmoet en er zelfs “een familie” bij gekregen.

Helaas is de boodschap die wij hier nu mededelen geen leuke boodschap, maar zelf zijn wij ervan overtuigd dat dit voor ons persoonlijk de juiste beslissing is. Hoe moeilijk deze ook is. We weten dat we hierdoor afscheid moeten nemen van een stel bijzondere mensen waar wij intensief mee hebben mogen samenwerken, hierdoor is de beslissing er niet makkelijker op geworden. Maar gelukkig is er begrip van deze kant.

We weten dat 1 september al vlot is. Twintig dagen zijn onze deuren nog geopend voor diner of borrel. In deze twintig dagen gaan wij er, met ons hele team, voor zorgen dat iedereen die nog wil langs komen, een geweldige avond heeft. Hopelijk zoals u van ons gewend bent. We maken er nog een geweldige 5 weken van en gaan we alles uit de kast halen voor een knallend einde. In deze 5 weken zijn er helaas geen nieuwe waardebonnen meer verkrijgbaar, maar mocht u er nog één gekregen hebben, zijn deze uiteraard nog geldig tot 1 september. Mocht u nou de aankomende weken niet in de gelegenheid zijn om te komen dineren of borrelen, gooi de waardebon dan zeker niet weg na 1 september. We zijn bezig met een alternatief, zodat ze toch nog ingeleverd kunnen worden. Hier komen we zo snel mogelijk op terug.

Maar wat gaat er na 1 september gebeuren met Grand-café Hendrixen? Het is goed mogelijk dat er in de toekomst een overname komt van het Grand-café. Maar wanneer dit tot stand komt en hoe dit eruit komt te zien zal alleen de toekomst kunnen uitwijzen. Als laatste willen we graag iedereen bedanken voor de afgelopen jaren. Natuurlijk jullie, onze (vaste) gasten, die altijd even op bezoek kwamen om een drankje te doen of een hapje te komen eten. We hopen dat iedereen van ons heeft genoten, zoals wij van jullie hebben genoten. Ook alle leveranciers danken wij voor het extra werk en meedenken om te kunnen streven naar de kwaliteit die wij daardoor konden hanteren. Maar voornamelijk willen wij als familie onze medewerkers bedanken die er altijd voor ons waren, door dik & dun, in de goede tijden, maar vooral ook in de mindere tijden.

Bedankt.
Groeten,
Familie Hendrixen

Eigenaren

(2012-2022)
(2012-2022)

Brouwers

(2012-2022)

Niet meer gebrouwen bieren (2)

Walters Amber Walters Blond

Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur