Facebook Twitter

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Ootmarsummer Bierbrouwerij Heupink & Co

Brouwerij

Opgericht: 2012
Telefoon: 06-25063334
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Provincie: Overijssel

Etiketten: Bieretiketten.nl
Externe Links: Facebook Instagram Website

KvK-nummer: 51456109

Vestiging Ootmarsummer Bierbrouwerij Heupink & Co

Bezoekadres:
Commanderieplein 6
7631 EA Ootmarsum (gemeente Dinkelland)

Proeflokaal: Ja
Rondleidingen: Ja !<-- Rondleidingen voorwaarden: -->. Voor meer informatie, openingstijden en rondleidingen kijk op www.othmarbier.nl

Aangesloten bijGeschiedenis

Het verhaal wil dat Ootmarsum door de in het jaar 126 overleden koning Othmar is gesticht. Hij koos de nederzetting als uitvalsbasis voor strijd tegen de Saksen en gaf de plaats zijn naam: Othmarsheim. Deze naam werd later verbasterd tot Ootmarsum. 

Dirk Heupink (1989) is belast met de productie en Dirk's zwager Bart Nijhuis (1986) met de verkoop. Dirk's vader Hans (1955) was hobbybrouwer en brouwde sinds 1999 in de keuken met kant-en-klare brouwpakketten. Dirk volgde de opleiding werktuigbouwkunde, maar door de experimenten van zijn vader ontstond langzamerhand het idee om samen met zijn zwager echt bier te gaan brouwen. Na twee jaar werd de opleiding werktuigbouwkunde beeindigd en concentreerde Dirk zich op de brouwerij. De naam van de brouwerij is afgeleid van een Duitse koning die in Ootmarsum regeerde. Ootmarsum behoorde ooit tot het Duitse Othmar rijk. De brouwerij werd opgericht in 1999 met als doel de oeroude biercultuur rond Ootmarsum nieuw leven in te blazen. De bieren worden uitsluitend gebrouwen naar het Duitse Reinheitsgebot. De brouwerij heeft de beschikking over een koperen brouwhuis met een capaciteit van 10hl en een professionele afvul- en etiketteerlijn. De brouwerij is gelegen aan de rand van het industrieterrein De Mors. In 2014 verwacht de brouwerij 40.000 liter te brouwen.

In november 2015 werd bekend dat de gemeente akkoord ging met de plannen om in het Commanderiegebied een Brasserie en brouwerij te bouwen. Per 1 december 2016 verhuisde de brouwerij naar deze nieuwe locatie, waar men Gasterij Oatmössche opent.

In september 2016 werden er nieuwe ketels geplaatst op het terrein van De Commanderie. De capaciteit per brouwsel wordt hiermee verhoogd naar 20hl.

Eigenaren/directie (2)

Brouwers (1)

Bieren (10)

-- Adverteerders --

© 2017-2018 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur