Facebook Twitter

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Gooische Bierbrouwerij

Brouwerij

Opgericht: 2010


Telefoon: 035-6316747
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Etiketten: Bieretiketten.nl
Externe Links: Facebook Instagram LinkedIn Twitter Untappd Website

Statutaire naam KvK: Gooische Bierbrouwerij B.V. (62696068)

Vestigingsadres

Marktplein 3
1211 DZ Hilversum

Proeflokaal : Ja
Rondleidingen: Ja

Postadres

Wandelpad 28
1211 GN Hilversum

Provincie: Noord-Holland

Aangesloten bij

CRAFT

Geschiedenis

De Gooische Bierbrouwerij is opgericht door vier personen: Gijs Troost, Arjanneke van den Berg, Marcel Verhaaf en Paulien Hassink. Marcel was werkzaam als verpakkingsontwerper, Arjanneke als webvormgever, Paulien als grafisch vormgever en Gijs als docent geschiedenis. Marcel Verhaaf en Paulien Hassink stapten per 1 oktober 2013 uit de brouwerij. Hiervoor in de plaats kwam Guido de Wit. Guido verschoof het accent naar sociale brouwerij vanwege zijn dochter Sarah. De brouwerij heeft een regionale focus, de bieren zijn niet landelijk verkrijgbaar. Inmiddels werken Gijs en Arjanneke fulltime in de brouwerij. Sinds 2018 werkt ook Guido de Wit fulltime in de brouwerij. 

Op het logo staat een chihuahua afgebeeld met vleugels. De chihuahua staat symbool voor het Gooi.

De brouwerij maakte in eerste instantie gebruik van de brouwfaciliteiten van de Mommeriete Brouwerij. Daarna is er gebruik gemaakt van de brouwfaciliteiten van onder andere een brouwerij in Duitsland, Brouwerij Anders! in België, Brouwerij De Molen in Bodegraven en Jopen in Haarlem.

In mei 2016 werd bekend gemaakt dat de Gooische Bierbrouwerij na jaren zoeken een plek krijgt in Hilversum. In de voormalige Eurobioscoop op het Marktplein wordt de brouwerij gevestigd. De brouwerij annex café krijgt een prominente plek in de foodhal die ondernemers Teus Kroon en Jerry de Vries in het monumentale pand in het centrum. Mout is de naam van het horecacomplex dat in mei 2017 haar deuren opende.

In september 2016 werd gestart met de verbouwing. Aan de rechterkant een grote glazen serre. Rondom het pand een groot terras met 200 stoelen en binnen plek voor 300 mensen. 

Sinds augustus 2018 is brouwassistent Kette vervangen door Bas Overbeeke, die z'n opleiding volgt tot brouwassistent bij Lentiz in Rotterdam, de eerste brouwopleiding in Nederland.

in januari 2019 komen er nieuwe tanks, 4x 20 hl. Daarmee stijgt de brouwcapaciteit van 200.000 naar 300.000 hl per jaar.

In het nieuws

Eigenaren

Eigenaren (historie)

Brouwers

Brouwers (historie)

Bieren (19)

Niet meer gebrouwen bieren (1)

Organisatie Bierevenementen

-- Adverteerders --

© 2017-2019 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur