Facebook Twitter

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Brouwerij Egmond (Sancti Adalberti)

Brouwerij

Brouwerijverhuurder

Opgericht: 2010

Typen

(2010-2018) Brouwerijhuurder
(2018-) Brouwerij

Etiketten: Bieretiketten.nl
Externe Links: Facebook Instagram Ratebeer Untappd Website Youtube

Statutaire naam KvK: Brouwerij Egmond Holding B.V. (56192231)

Contactgegevens

Provincie: Noord-Holland

Telefoon: 06-55370787
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vestigingsadres

Weg over de Bisschop 1b
1934 CS Egmond aan den Hoef (gemeente Bergen (NH.))

Postadres

Sint Adelbertusweg 38
1935 EM Egmond-Binnen (gemeente Bergen (NH.))

Bezoekmogelijkheden

Proeflokaal: Ja
Openingstijden: donderdag 18:00-22:00 voor groepen, vrijdag, zaterdag en zondag van 16:00-20.00.
Rondleidingen: Ja

Aangesloten bij

CRAFT

Geschiedenis

In 2009 is er zo'n 10.000 liter Sancti Adalberti Egmondse Tripel gebrouwen. Reden om te onderzoeken of het mogelijk is om het bier te gaan brouwen in een eigen brouwerij in Egmond-Binnen. Er zijn een aantal brainstormsessies geweest met ondernemers uit de zorg, het onderwijs en de financiële sector. Dat heeft geleid tot een positief gevoel. Op basis hiervan zijn Peter Lassooy en Ward de Groote aan de slag gegaan om de contouren van de brouwerij te schetsen. Een brouwerij volgens het PPP principe: People, Planet, Profit. Werken met mensen uit de zorg en met leerplekken. En volgens de huidige principes over duurzaamheid: geen afval produceren, voorzien in eigen energie en grondstoffen uit de omgeving. Een sociaal maatschappelijk betrokken onderneming die eco-efficiënt werkt. De lat ligt hoog, de uitdaging wordt aangegaan. Op 22 december 2010 is Stichting Brouwerij Egmond opgericht door: Meinard Carper, Ward de Groote, Peter Lassooy, Gerco Tervoort, en Jan Tervoort. In 2012 werd er 35 hl gebrouwen. Brouwerij Egmond maakt gebruik van de brouwfaciliteiten van de Proefbrouwerij in het Belgische Lochristi.

Witte rook voor Brouwerij Egmond
Rodi Nieuws uit de regio, 7 april 2017
http://www.rodi.nl/widgets/1695-egmond/nieuws/1408271-witte-rook-voor-brouwerij-egmond

EGMOND AAN DEN HOEF - Het is zover. De zoektocht naar investeerders is met succes afgesloten. Tien aandeelhouders en acht leninggevers geloven in het verhaal van Brouwerij Egmond. De brouwerij is besteld bij EasyBrau in Italië. Een brouwhuis van 2000 liter, tien gistingstanks en een bottelinstallatie. Capaciteit van de installatie: 300.000 liter per jaar. Het wordt nog even tandenknarsen want hij wordt pas in oktober geleverd. De vooruitzichten voor Brouwerij Egmond zijn uitstekend. De vraag van de consument neemt toe en steeds meer horecaondernemers zetten het abdijbier op de kaart. Ook de retailers hebben het bier in de gaten. Deze maand is de afzet bij Albert Heijn gegroeid van 65 winkels naar 205 winkels en bij de Dekamarkt staat het bier in 29 filialen. Alle zeilen moeten worden bijgezet om aan de vraag te kunnen voldoen. De brouwerij zal waarschijnlijk pas in november operationeel zijn, maar hopelijk wordt het Proeflokaal en de winkel al in juli geopend. Bezoekers zijn dan welkom voor een proeverij met lekkere bapas (smakelijke hapjes waarin het Egmondse bier is verwerkt). Alles met lokale en biologische producten en gelinkt aan de cultuurhistorie van de Egmonden. Zo mocht men onlangs proeven van de bitterballen met de naam ’Jaepie Jaepie', waarin uiteraard Sancti Adalberti is verwerkt. Met stoofvlees van Schotse Hooglander. Om je vingers bij af te likken.

Op zaterdag 17 februari 2018 opende de brouwerij haar deuren aan de Weg over de Bisschop 1B. De opening werd verricht door abt Gerard Mathijsen van de Sint Adelbertabdij en burgemeester Hetty Hafkamp van de gemeente Bergen. Het eerste bier uit eigen brouwerij is vanaf 5 juni 2018 te koop, de dag dat het precies 450 jaar geleden is dat graaf Lamoraal van Egmont werd onthoofd.

Eigenaren


Brouwers

Bieren (6)

Niet meer gebrouwen bieren (1)

-- Adverteerders --

© 2017-2020 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur