Facebook Twitter

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Brouwerij De 7 Deugden

Brouwerij

Brouwerijverhuurder, Workshopbrouwerij

Opgericht: 2009

Etiketten: Bieretiketten.nl
Externe Links: Facebook Facebook Ratebeer Untappd Website

Statutaire naam KvK: De 7 Deugden B.V. (34362643)

Contactgegevens

Provincie: Noord-Holland

Telefoon: 020-6673221
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vestigingsadres

Akersluis 8d
1066 EZ Amsterdam

Bezoekmogelijkheden

Proeflokaal: Ja
Rondleidingen: Ja

Aangesloten bij

CRAFT

Geschiedenis

Brouwerij De 7 Deugden werd opgericht op 14 oktober 2009. Sinds 15 oktober 2010 is de brouwerij gevestigd in een bedrijfspand aan de Osdorperweg in Amsterdam Nieuw West, gelegen achter een oude, witte boerderij. Op 5 maart 2011 werd de brouwerij officieel geopend. De missie van de brouwerij is: "Het brouwen van bier, het ontvangen van gasten in het proeflokaal en de begeleiding van medewerkers met afstand tot de arbeidsmarkt". In de brouwerij en in het proeflokaal werken dan ook mensen voor wie een gewone baan niet vanzelfsprekend is. Voor deze mensen is het erg belangrijk om een plek te hebben waar ze er toe doen, waar ze zich kunnen ontwikkelen en waar de sfeer veilig genoeg is om fouten te kunnen maken en daarvan te kunnen leren. Initiatiefnemer Garmt Haakma heeft al sinds zijn studententijd - hij volgde een studie Theologie - een belangstelling voor bijzondere bieren. Dit heeft ertoe geleid dat hij in de voorkamer van zijn woning zijn eigen recepten ging brouwen. Garmt is tevens werkzaam als consultant (arbeidsvoorwaarden en personeelsbeleid). Als Hoofd Personeelszaken kreeg Garmt te maken met een medewerker die een autistische stoornis had. Ofschoon alles in het werk werd gesteld om de medewerker te werk te stellen, kon hem geen werkplek worden aangeboden die voldoende structuur en regelmaat kende. Na negen maanden moest Garmt hem - met pijn in het hart - de deur wijzen. Dit was voor Garmt de directe aanleiding om de brouwerij op te starten. Er werd een contract afgesloten met Pantar, een organisatie die vele vormen van sociale werkvoorziening in Amsterdam coördineert. Begin 2015 maakte de brouwerij de plannen bekend voor uitbreiding van de brouwerij. De brouwerij moet verhuizen naar een vestiging nabij de Molen van Sloten.

Op 23 mei 2017 verscheen op de website van Westerpost het artikel Eerste paal Brouwerij De 7 Deugden op Sloten:

Op 18 mei was het zo ver: Garmt Haakma van Brouwerij de 7 Deugden sloeg samen met Ko Kuiper de eerste paal van de nieuwe brouwerij, die pal naast de Molen van Sloten zal verrijzen. “Stel dat het in maart 2018 mooi voorjaarsweer is, dan spreken we nu alvast af dat we dan in de biertuin bij de molen van een heerlijk ambachtelijk gebrouwen biertje gaan genieten”, glundert Garmt met passie.

Als alles volgens planning loopt, is de bouw van de brouwerij in december afgerond. Daarna wordt er vanaf januari gestart met proefdraaien. “We beginnen hier met een schone lei met nieuwe brouwketels, die je straks vanaf buiten kunt zien blinken. We nemen eerst even de tijd om die nieuwe ketels goed te leren kennen. Dat is essentieel voor de smaak van onze bijzondere brouwsels”, vertelt Garmt.

Start in maart 2018?

“Ik hou wel van een beetje symboliek. Daarom zou het mooi zijn wanneer we volgend jaar begin maart officieel kunnen starten. Zo houden we de zevens erin: Het is dan is namelijk precies zeven jaar na de opening van Brouwerij De 7 Deugden op onze huidige locatie, aan de Osdorperweg 578. We wilden overigens verhuizen, omdat we daar veel te weinig productieruimte hebben. Op onze nieuwe plek hebben we bijna drie keer zoveel ruimte! De plek tussen het Kuiperijmuseum en het restaurant lijkt heel klein, maar is dat niet. Ko Kuiper van de Molen van Sloten wees ons hierop. Door het hoogteverschil kunnen we hier drie verdiepingen bouwen zonder dat de brouwerij te hoog en massief oogt. Het pand sluit straks mooi aan bij de grootte van de molen en het Kuiperijmuseum. Ideaal! En deze plek is natuurlijk ook prachtig. Het is landelijk, maar niet afgelegen, bushalte voor de deur; hier op het mooie dorp Sloten, naast de molen. We gaan elkaar zeker versterken en kunnen zo meer bezoekers trekken.”

Moedige filosofie

Naast ruimte voor de productie van de inmiddels al 16 ambachtelijke bieren, die hier gebrouwen zullen worden, komt er in het pand ook een ontvangstruimte. Hier zal het verhaal over hoe je bier maakt worden verteld. Uiteraard komen er ook rondleidingen door de brouwerij. Bezoekers kunnen daarna rustig proeven. Liever een Stout+Moedig biertje, met een bitter, vol en rijk karakter, of toch toch maar een licht zoet fluweel-kruidig Koor+Blond?

In de brouwerij, die banen biedt aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, werken nu 14 mensen. Garmt verwacht dat hij over en jaar of drie al zo’n dertig werkplekken kan aanbieden. Het smaakvolle biermerk groeit en groeit en wordt in steeds meer winkels en horecagelegenheden verkocht. “De brouwerij heeft een dubbele doelstelling: We staan voor werkgelegenheid voor mensen, die ergens anders minder makkelijk aan het werk komen, en tegelijk brouwen we fantastisch lekker bier, met veel smaak!”

In 2018 werden de plannen van de brouwerij om te verhuizen concreet. De brouwerij zal zich gaan vestigen bij de Molen van Sloten in Amsterdam. De nieuwe brouwerij krijgt een capaciteit van 40.000 liter per maand. Daarnaast zal er ook een proeflokaal worden gevestigd. Als alles volgens planning verloopt zal de brouwerij in maart 2018 worden geopend.

Sinds april 2019 geeft men ook workshops bierbrouwen.

In het nieuws

Eigenaren


Brouwers

Bieren (15)

Organisatie Bierevenementen


-- Adverteerders --

© 2017-2020 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur