Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Berghoeve Brouwerij

Brouwerij

Opgericht: 2010

Hoofdtype

(2010-2012) Brouwerijhuurder
(2012-) Brouwerij

Etiketten: Bieretiketten.nl
Externe Links: BeerAdvocate Brewver Facebook Instagram Instagram LinkedIn Ratebeer Twitter Untappd Webshop Website Youtube

KvK-registratie: Berghoeve Den Ham h.o. Berghoeve Brouwerij (08215086)

- Webshop voor online verkoop (2016 - )

Contactgegevens

Provincie: Overijssel

Telefoon: 06-18278345
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vestigingsadres

Achteres 15
7683 SX Den Ham (gemeente Twenterand)

Bezoekmogelijkheden

Proeflokaal: Ja, alleen voor rondleidingen etc.
Openingstijden: maandag t/m zaterdag, geen vaste openingstijden. Neem contact op via e-mail voor de mogelijkheden: een proeverij, rondleiding, arrangement of winkelbezoek om bieren te kopen. Ervaar de Berghoeve ExbierianceTM.
Rondleidingen: Ja

Geschiedenis

  • "Apa't mooi bier uut Twente!"

Berghoeve is een kleinschalige brouwerij die sinds 2010 werkt aan een bijzonder verhaal. De Berghoeve Brouwerij werd opgericht op 1 januari 2010 door Jurgen en Geralda Bootsveld. Beiden volgden de opleiding levensmiddelentechnologie in Bolsward. Na hun opleiding brouwden ze vanaf 2002 regelmatig bier als hobby. Aanvankelijk werd gebruik gemaakt van de brouwfaciliteiten van Brouwerij De Molen. Ze gingen op zoek naar een geschikte locatie voor hun brouwerij in de omgeving van Hellendoorn/Twenterand. Deze locatie vonden zij uiteindelijk in Den Ham. In de loop van 2011 stemde de gemeente Twenterand in met de plannen een brouwerij te beginnen op deze locatie. In de loop van 2012 werden de brouwactiviteiten op deze locatie gestart. Er werd een brouwinstallatie in gebruik genomen met een capaciteit van 750 liter. De hoeve waarin de brouwerij is gevestigd was ooit een boerenbedrijf en al vanaf het jaar 1900 in familiebezit.

Het familiebedrijf wordt gerund door Jurgen en Geralda. Zij hebben er voor gekozen om de brouwerij in hun eigen tempo en financieel onafhankelijk te ontwikkelen. Qua volumegroei zijn ze niet de spectaculairste brouwerij, maar qua smaak en klantwaardering (bron: Untappd) behoren ze tot de top van Nederland. Door deze visie op groei zijn ze in staat om hun creativiteit volledig te benutten. Zij zijn namelijk niet begonnen met de brouwerij om zich te beperken tot een paar soorten bier en “big business”. Zij halen plezier uit het ontwikkelen en brouwen van bijzondere en uitgesproken bieren.

"Brouwen is voor ons een passie waarmee we kleur kunnen geven aan de dingen die wij belangrijk vinden: Samenwerking, diversiteit, kwaliteit en principes. Geduldig werken wij al ruim 11 jaar aan ons verhaal en onze bieren. Door dit geduld is onafhankelijkheid ontstaan en kunnen we bijzondere dingen doen. Zo hebben wij al meer dan 80 soorten bier uitgebracht! Bier is voor ons bij uitstek een product om van te genieten en we kunnen hier uren over vertellen."
(Jurgen en Geralda Bootsveld, 2021)

Missie: "In volledige onafhankelijkheid bijzondere bieren brouwen, innovatieve bieren die onze klanten verrassen."

De bieren worden niet gefiltreerd of gepasteuriseerd. De bieren worden handmatig afgevuld en voorzien van bottelgist en bottelsuiker. Er liggen een groot aantal bieren op houten vaten voor de barrel aged series waarmee de brouwerij in de loop der tijd een goede naam heeft opgebouwd.


Berghoeve Brouwerij Promo 2021, 7 oktober 2021, Berghoeve Brouwerij

Eigenaren

(2010-heden)
(2010-heden)

Brouwers

(2010-heden)
(2010-heden)

Bieren (23)

Regulier assortiment

Donkerbruin Vermoeden Goede Buur Hammer Blont Kallum An-anas Khoppig Klabats! Kriebels! Rooie Neuze Sjokooo Tevreden Oordeel Tsjuster Verre Vriend Vuurdoop Warm Applaus Wastatan? Windbuul Herfstbock Zwarte Snorre

Overig

D.O.M. Blondje De Oale Piepe Hènig An Juffer Helena Onruststoker Uut Eerder Tied Vintage Ale

Niet meer gebrouwen bieren (23)

Regulier assortiment

Blonde Gloed Hammer Pilz Hammer Schout Mirrwinter

Overig

1842 Hammer Brand Chili Porter Body And Soul Helders Goud Onmeunig Trots Road To Nowhere Schuytgraafs Vuur Schuytgraafse DIPA Tsjuster 10.000 etiketten - Harry Pinkster Twents Bunkerbier Barrel Aged Wild Turkey Bourbon Uut Eerder Tied VAT#72 Irish Whiskey Zwarte Snorre Barrel Aged Aberlour Whisky Zwarte Snorre Barrel Aged Auchroisk Whisky Zwarte Snorre Barrel Aged Ben Nevis Whisky Zwarte Snorre Barrel Aged Macallan Whisky Zwarte Snorre Barrel Aged Ruadh Maor Whisky Zwarte Snorre Barrel Aged VAT#08 Bunnahabhain Whisky Zwarte Snorre Barrel Aged VAT#33 Very Rare Old Islay Whisky Zwarte Snorre Barrel Aged VAT#66 Springbank Whisky Zwarte Snorre Barrel Blend Heaven Hill / Kilchoman

Organisatie Bierevenementen

  1. Luxe Berghoeve Exbieriance Proef de Lente @Berghoeve Brouwerij, 2 april 2022
  2. Berghoeve Brouwers Challenge 2023
  3. A Taste Of #39: Berghoeve Brouwerij @Café De Troubadour, 16 maart 2023

Literatuur


In het nieuws


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur