Facebook Twitter

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Ramses Bier

Brouwerij

Opgericht: 2007
Telefoon: 06-29517085
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Provincie: Noord-Brabant

Etiketten: Bieretiketten.nl
Externe Links: Facebook LinkedIn Ratebeer Untappd Website

KvK-nummer: 20143491

Vestiging Ramses Bier

Bezoekadres:
Thijssenweg 20A
4927 PC Hooge Zwaluwe (gemeente Drimmelen)

Proeflokaal: Nee
Rondleidingen: Nee

Aangesloten bij



Geschiedenis

De interesse in bier vond zijn oorsprong in Dongen, waar de moeder van Ramses Snoeij (1970) en stiefvader gasterij Den Hamse Bok uitbaatten. Als tiener ging hij naar cafés als De Beyerd en De Beurs vanwege de imposante bierkaart. Op zijn zeventiende vertrok hij naar zijn vader in Amerika. Rond 1990 werd daar het eerste Ramses Bier gebrouwen in Oregon, aan de westkust van de Verenigde Staten. Hij woonde hier in de Willamette Valley en maakte er kennis met Amerikaanse hopsoorten zoals Cascade. Deze Amerikaanse brouwroots leidde tot het gebruik van veel verse, bloemige hop. Dit geeft de bieren hun Amerikaanse, frisse en hoppige karakter. Indien voorradig worden de bieren met zelf geteelde verse hop gehopt. De bieren van Ramses Bier werden aanvankelijk gebrouwen met behulp van de brouwfaciliteiten van Bierbrouwerij De 3 Horne in Kaatsheuvel. Hier werden brouwsels gebrouwen van 700 … 800 liter. De proefbrouwsels werden in Wagenberg gebrouwen en hadden een volume van 50 … 60 liter. Ramses Snoeij was voornemens een eigen brouwerij op te zetten en was op zoek naar een brouwinstallatie en een geschikte locatie in de gemeente Drimmelen of nabije omgeving. Door het mengen van verschillende bierculturen en het gebruik van hoogwaardige ingrediënten komen verrassend mooie bieren tot stand. De bieren hebben ook een regionaal karakter. Dit komt door de kleinschaligheid, het gebruik van streekproducten zoals lokale honing en natuurlijk het toevoegen van zelfgekweekte verse hop. Ramses Snoeij was aanvankelijk werkzaam als beleidsmedewerker Natuur en Milieu Educatie bij de gemeente Schiedam. In 2007 koos hij ervoor zijn brouwhobby commercieel aan te pakken. Zijn eerste commerciële brouwsel was Willem Bever dat in 2007 werd geïntroduceerd. In februari 2013 werd een eigen bedrijfsruimte opgeleverd. De nieuwe brouwinstallatie met een brouwcapaciteit van 1.500 liter kon worden besteld.

Eigenaren/directie (1)

Brouwers (1)

Bieren (24)

Niet meer gebrouwen bieren (6)

-- Adverteerders --

© 2017-2018 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur