Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Ramses Bier

Brouwerij

Opgericht: 2007

Etiketten: Bieretiketten.nl
Externe Links: Facebook Instagram LinkedIn Ratebeer Untappd Webshop Website

KvK-registratie: Ramses Bier (20143491)

- Webshop voor online verkoop (2020 - )

Contactgegevens

Provincie: Noord-Brabant

Telefoon: 06-29517085
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vestigingsadres

Thijssenweg 20A
4927 PC Hooge Zwaluwe (gemeente Drimmelen)

Bezoekmogelijkheden

Proeflokaal: Nee

Aangesloten bij

CRAFT

Geschiedenis

De interesse in bier vond zijn oorsprong in Dongen, waar de moeder van Ramses Snoeij (1970) en stiefvader gasterij Den Hamse Bok uitbaatten. Als tiener ging hij naar cafés als De Beyerd en De Beurs vanwege de imposante bierkaart. Op zijn zeventiende vertrok hij naar zijn vader in Amerika. Rond 1990 werd daar het eerste Ramses Bier gebrouwen in Oregon, aan de westkust van de Verenigde Staten. Hij woonde hier in de Willamette Valley en maakte er kennis met Amerikaanse hopsoorten zoals Cascade. Deze Amerikaanse brouwroots leidde tot het gebruik van veel verse, bloemige hop. Dit geeft de bieren hun Amerikaanse, frisse en hoppige karakter. Indien voorradig worden de bieren met zelf geteelde verse hop gehopt. De bieren van Ramses Bier werden aanvankelijk gebrouwen met behulp van de brouwfaciliteiten van Bierbrouwerij De 3 Horne in Kaatsheuvel. Hier werden brouwsels gebrouwen van 700 … 800 liter. De proefbrouwsels werden in Wagenberg gebrouwen en hadden een volume van 50 … 60 liter. Ramses Snoeij was voornemens een eigen brouwerij op te zetten en was op zoek naar een brouwinstallatie en een geschikte locatie in de gemeente Drimmelen of nabije omgeving. Door het mengen van verschillende bierculturen en het gebruik van hoogwaardige ingrediënten komen verrassend mooie bieren tot stand. De bieren hebben ook een regionaal karakter. Dit komt door de kleinschaligheid, het gebruik van streekproducten zoals lokale honing en natuurlijk het toevoegen van zelfgekweekte verse hop. Ramses Snoeij was aanvankelijk werkzaam als beleidsmedewerker Natuur en Milieu Educatie bij de gemeente Schiedam. In 2007 koos hij ervoor zijn brouwhobby commercieel aan te pakken. Zijn eerste commerciële brouwsel was Willem Bever dat in 2007 werd geïntroduceerd. In februari 2013 werd een eigen bedrijfsruimte opgeleverd. De nieuwe brouwinstallatie met een brouwcapaciteit van 1.500 liter kon worden besteld.

In december 2020 was er een brand in de brouwerij met veel roetschade. De hele hal en brouwinstallatie moest worden schoongemaakt.

Bierfestivals en de hopper

Op bierfestivals brengt Ramses vaak de Hopper mee. De Hopper is bedoeld om hop of andere ingrediënten aan een bier toe te voegen tijdens het tappen. Je kunt de Hopper bijvoorbeeld vullen met bloedsinaasappel en watermeloen en sluit dan de Hopper aan het tappunt van witbier. Vervolgens gaat het bier door de cilinder met de ingrediënten en daarna in het glas.

Eigenaren

(2007-heden)

Brouwers

(2007-heden)

Bieren (24)

Regulier assortiment


Overig

Niet meer gebrouwen bieren (12)

Regulier assortiment


Overig

In het nieuws

-- Adverteerders --

© 2017-2021 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur