Ramses Bier
Brouwerij
Opgericht: 2007
KvK-registratie: Ramses Bier (20143491)
- Webshop voor online verkoop (2020 - )Contactgegevens
Provincie: Noord-Brabant
Telefoon: 06-29517085E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Vestigingsadres
Thijssenweg 20A4927 PC Hooge Zwaluwe (gemeente Drimmelen)
Bezoekmogelijkheden
Proeflokaal: Ja, op andere locatie (zie Horeca)Aangesloten bij

Horeca
BRACK Beer ConstructionGeschiedenis
De interesse in bier vond zijn oorsprong in Dongen, waar de moeder van Ramses Snoeij en stiefvader gasterij Den Hamse Bok uitbaatten. Als tiener ging hij naar cafés als De Beyerd en De Beurs vanwege de imposante bierkaart. Op zijn zeventiende vertrok hij naar zijn vader in Amerika. Rond 1990 werd daar het eerste Ramses Bier gebrouwen in Oregon, aan de westkust van de Verenigde Staten. Hij woonde hier in de Willamette Valley en maakte er kennis met Amerikaanse hopsoorten zoals Cascade. Deze Amerikaanse brouwroots leidde tot het gebruik van veel verse, bloemige hop. Dit geeft de bieren hun Amerikaanse, frisse en hoppige karakter. Indien voorradig worden de bieren met zelf geteelde verse hop gehopt. De bieren van Ramses Bier werden aanvankelijk gebrouwen met behulp van de brouwfaciliteiten van Bierbrouwerij De 3 Horne in Kaatsheuvel. Hier werden brouwsels gebrouwen van 700 / 800 liter. De proefbrouwsels werden in Wagenberg gebrouwen en hadden een volume van 50 / 60 liter. Ramses Snoeij was voornemens een eigen brouwerij op te zetten en was op zoek naar een brouwinstallatie en een geschikte locatie in de gemeente Drimmelen of nabije omgeving. Door het mengen van verschillende bierculturen en het gebruik van hoogwaardige ingrediënten komen verrassend mooie bieren tot stand. De bieren hebben ook een regionaal karakter. Dit komt door de kleinschaligheid, het gebruik van streekproducten zoals lokale honing en natuurlijk het toevoegen van zelfgekweekte verse hop. Ramses Snoeij was aanvankelijk werkzaam als beleidsmedewerker Natuur en Milieu Educatie bij de gemeente Schiedam. In 2007 koos hij ervoor zijn brouwhobby commercieel aan te pakken. Zijn eerste commerciële brouwsel was Willem Bever dat in 2007 werd geïntroduceerd. In februari 2013 werd een eigen bedrijfsruimte opgeleverd. De nieuwe brouwinstallatie met een brouwcapaciteit van 1.500 liter kon worden besteld.
In december 2020 was er een brand in de brouwerij met veel roetschade. De hele hal en brouwinstallatie moest worden schoongemaakt.
Bierfestivals en de hopper
Op bierfestivals brengt Ramses vaak de Hopper mee. De Hopper is bedoeld om hop of andere ingrediënten aan een bier toe te voegen tijdens het tappen. Je kunt de Hopper bijvoorbeeld vullen met bloedsinaasappel en watermeloen en sluit dan de Hopper aan het tappunt van witbier. Vervolgens gaat het bier door de cilinder met de ingrediënten en daarna in het glas.
Eigenaren
Brouwers
Bieren (34)
Regulier assortiment
De Gouden Adelaar Drop Porter Illimani Itzcuauhtli Karbouw Luiaard Naar De Haaien Scarabee Willem Bever Wooly Bully Zwaluws NatOverig
Antenne Tripel Betty Wang Bracke Kip Daelder De Strijdende Kater Den Dorstige Tijger Eduard Bever H.E.N.K. Hop Huismoeder Ibis IJsbeer Kuiter Lambok Mamba Porter Moby Dick Notenkraker Pluim Biologisch Premium Sorghumbier Poolvos Rotskruiper Shire Stout Stout met Hout ZuiglamNiet meer gebrouwen bieren (21)
Overig
Cock Of The Rock Baartmannetje Beercamp Bobcat 1.0 Body And Soul Brandgans Brandy Gans D'Olle Grieze Saison Kazbek D'Olle Grieze Saison Premiant D'Olle Grieze Saison Vital Fresh Hop Houtworm Kopstoot Luikse Vechter Piña Collaba Pompelmoose Rauch am Wasser Roggestout Roggestout V.O.C. 2021 Buffalo Trace Bourbon XXX ZombieIn het nieuws
-
Lokale brouwers brouwen Brack(e) Kip’ passend bij fotoserie
Breda Vandaag Cultuur, 8 september 2018, Wijnand Nijs -
Bierbrouwer Ramses Snoeij twee keer door brand getroffen: ‘Ik ben niet dakloos, mijn gezin is dakloos’
BN De Stem Regio Breda, 26 mei 2021, Jacques Hendriks
Oude logo's
Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop: