Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Brouwerij De Oude Rijn

Brouwerij

Opgericht: 2009

Hoofdtype

(2009-2011) Brouwerijhuurder
(2011-) Brouwerij

Etiketten: Bieretiketten.nl
Externe Links: Brewver Facebook Ratebeer Untappd Website

KvK-registratie: Brouwerij De Oude Rijn (27364324)

Contactgegevens

Provincie: Zuid-Holland

Telefoon: 071-3412783
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Postadres

Rijndijk 269
2394 CE Hazerswoude-Rijndijk (gemeente Alphen aan den Rijn)

Bezoekmogelijkheden

Bezoek niet mogelijk

Geschiedenis

Brouwer Bruno Langer studeerde werktuigbouw, marketing en bedrijfseconomie, specialiseerde zich in lastechniek en schreef hier 7 boeken over. Na een periode van 8 jaar als interimmanager zette hij zich in 2010 en 2011 in, voor beter technisch beroepsonderwijs, als opleidingsadviseur bij Kenteq. Deze baan werd helaas weg bezuinigd.

Bruno Langer was in 2010 al een jaar of twintig actief op brouwgebied. Eerst als eenling en later in twee brouwgroepen. De vrienden komen regelmatig bij elkaar om te brouwen en ervaringen uit te wisselen gebruik makend van een microbrouwerij. Eén van de groepen - onder de naam Brouwerij De Kraan - heeft zelfs de beschikking over een mobiele installatie. Om beurten heeft één van de deelnemers de brouwerij een jaar in huis. De tweede brouwerijgroep is actief als Eerste Hazerswoudse Bier Onderneming (EHBO). Eén van de deelnemers is de plaatselijke apotheker Hans Meerburg.

In 2009 richtte Bruno Brouwerij De Oude Rijn op. De naam van de brouwerij is afgeleid van de Oude Rijn die vlak voor de woning van Bruno stroomt. Bruno werkte aanvankelijk samen met Fer Kok en Arno Kooy van Brouwerij De Prael. In 2009 werd er voor het eerst 1.000 liter bier gebrouwen bij Brouwerij De Prael: Rijnwouds Winterbier en daarna in 2010 het Rijnwouds Zomerblondje. In 2011 werd twee keer 1200 liter donker bier gebrouwen bij Brouwerij de Pelgrim samen met Wesley Aarse, de Pelgrimse brouwer, die op advies van marketingadviesbureau Beresford Enzovoort nieuwe namen kregen, namelijk Bruno 8 en Bruno 10. Vanaf dat moment ontwierp Chris Beresford alle etiketten. In dat jaar 2011 besloot Bruno zelf te investeren in eigen ketels en bouwde een eigen brouwerij in de schuur achter zijn huis.

Vanaf dat moment brouwde hij alleen nog maar bieren met zijn eigen brouwinstallatie. In zijn tot brouwerij omgebouwde schuur brouwt hij wekelijks in een 50-liter ketel. 30 hl is het maximum wat Bruno per jaar brouwt. Inmiddels is er ook een grote koelcel, een warmtekamer en een professionele lijn van etiketten. 

In 2016 was het assortiment uitgebreid naar 9 bieren en in 2020 naar 16 bieren. Anno 2022 brouwt Bruno, buiten zijn inmiddels bekend geworden Erna, champagne- en whiskybieren, alleen nog kleine batches op verzoek van derden en altijd volgens een nieuw recept. Biologisch en CO2-vrij. Terug naar de hobby: alle smaken moeten komen uit de hop/gistcombinatie.

Eigenaren

(2009-heden)

Brouwers

(2009-heden)

Bieren (6)

Regulier assortiment


Overig

Niet meer gebrouwen bieren (7)

Regulier assortiment


Overig


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop:

-- Adverteerders --

© 2017-2022 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur