Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Dorpsbrouwerij De Maar

Brouwerij

Opgericht: 2003

Etiketten: Bieretiketten.nl
Externe Links: Brewver Facebook Ratebeer Untappd Website

KvK-registratie: Brouwtech h.o. Dorpsbrouwerij De Maar (14076760)

- Brouwt ook voor andere brouwerijen (2015 - )

Contactgegevens

Provincie: Limburg

Telefoon: 06-52787992
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vestigingsadres

Maar 2
6454 AM Jabeek (gemeente Beekdaelen)

Bezoekmogelijkheden

Proeflokaal: Ja
Openingstijden: Zaterdag en zondag van 12.00 en 18.00 uur en op afspraak.
Rondleidingen: Voor een bezoek aan de brouwerij wordt een arrangement aangeboden bestaande uit een persoonlijke presentatie waarin behalve historie en achtergronden van de brouwerij ook het brouwproces uit de doeken wordt gedaan.Tijdens de presentatie zijn er een aantal pauzes waarin de eigen bieren worden geserveerd en van een toelichting worden voorzien. Na afloop van de presentatie volgt een bezoek aan de brouwerij zelf. Daar wordt onder verwijzing naar hetgeen in de presentatie is uitgelegd het brouwproces nog eens inzichtelijk gemaakt vanaf het schroten van de mout tot aan het bottelen van het bier. Een arrangement met presentatie, drie bieren en de bezichtiging van de brouwerij duurt 1.5 tot 2 uur en kost € 13,75 per persoon voor groepen vanaf 10 personen. Voor kleinere groepen wordt men verzocht contact op te nemen met de brouwerij.
 
Bierverkoop: Ja

Horeca

Brasserie De Maar

Geschiedenis

  • "Bier echt gebrouwen"

De brouwerij brouwt kleinschalig en is ontstaan uit een uit de hand gelopen hobby. Het bier was aanvankelijk alleen verkrijgbaar in Susteren en omgeving. Brouwmeester is Leon Bemelmans. Leon werd in Limburg geboren en studeerde Elektrotechniek aan de TU in Eindhoven. Hij vestigde zich in Eindhoven en woonde daar elf jaar. Toen zijn vrouw werk vond in Limburg besloten ze naar Limburg te verhuizen. Zijn interesse in het brouwen van bier werd gewekt toen hij in Tsjechië een aantal brouwerijen bezocht. Rond 2001 werd met vrienden een kleine installatie van 80 liter in elkaar gezet. Het plan werd toen opgevat een brouwerij te beginnen. Er werd een horeca-vergunning aangevraagd en men opende een proeflokaal, alsook Bed & Breakfast Het Vliegend Hert. Op dat moment werd er dinsdag en in het weekend gewerkt in de brouwerij. Op 1 januari 2003 werd de brouwerij ingeschreven in het register van de Kamer van Koophandel en werd de brouwerij gevestigd in een vleugel van een carréboerderij. De boerderij stamt uit 1615, hoewel er 1850 op een gevelsteen staat vermeld. Tot ongeveer 2019 werd er gebrouwen in een installatie van iets meer dan 1 hl. In 2019 werd een installatie geplaatst van 5 hl en werd het aantal gisttanks uitgebreid. In 2021 werd een samenwerking aangegaan met Sweet & Savoury die in het proeflokaal de bieren aanbieden, vergezeld van een wisselende kleine kaart.

Een enkele keer maakt een brouwerijhuurder gebruik van de brouwfaciliteiten van de brouwerij. Zo werd er in 2015 gebrouwen voor Brouwerij Kwartje en in 2018 voor Gängelder Bejer, een Duitse brouwerij uit Gangelt.

Workshop Bierbrouwen

Er is de mogelijkheid om een brouwworkshop te volgen voor 3 tot 6 deelnemers, waarbij het gehele proces wordt doorgemaakt. Ongeveer zes weken na de workshop is het zelf gebrouwen bier op te halen.

Eigenaren

(2003-heden)

Brouwers

(2003-heden)
(2018-heden)

Bieren (10)

Regulier assortiment

Bèngelder Bengel Bölkes Beer Genhoots Genot Jabeeks Blond Jabeeks Tripel Kasteel Aerwinkel Bier Kloesbeer Austroase Tripel Oerbleij Zeiverzak Ni-jwieërt

Overig

Blauwe Krokodil

Niet meer gebrouwen bieren (2)

Overig

D'Adelaar WervelWind

Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur