Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Dorpsbrouwerij De Maar

Brouwerij

Opgericht: 2003

Etiketten: Bieretiketten.nl
Externe Links: Facebook Ratebeer Untappd Website

KvK-registratie: Brouwtech h.o. Dorpsbrouwerij De Maar (14076760)

Contactgegevens

Provincie: Limburg

Telefoon: 06-52787992
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vestigingsadres

Maar 2
6454 AM Jabeek (gemeente Beekdaelen)

Bezoekmogelijkheden

Proeflokaal: Nee

Geschiedenis

  • "Bier echt gebrouwen"

Dorpsbrouwerij De Maar brouwt zeer kleinschalig. Het bier is vooralsnog alleen verkrijgbaar in Susteren en omgeving. Brouwmeester is Leon Bemelmans, die in Eindhoven een eigen bedrijf heeft in camera's die processen bewaken (industrieel). Leon werd in Limburg geboren en studeerde elektrotechniek in Eindhoven, waarna hij een eigen bedrijf begon. Hij vestigde zich in Eindhoven en woonde daar elf jaar. Toen zijn vrouw werk vond in Limburg besloot men naar Limburg te verhuizen. Sinds 2001 werkte Leon aan zijn brouwerij. Zijn interesse werd gewekt toen hij in Tsjechië een aantal brouwerijen bezocht.

De brouwerij is gevestigd in een pand dat stamt uit 1615, hoewel er 1850 op een gevelsteen staat vermeld. Rond 2001 werd met vrienden een kleine installatie van 80 liter in elkaar gezet. Het plan werd opgevat een brouwerij te beginnen. Er werd een horeca-vergunning aangevraagd en men opende een proeflokaal, alsook een Bed & Breakfast. Op dinsdag en in het weekend wordt er gewerkt in de brouwerij. De andere dagen werkt hij in zijn bedrijf in Eindhoven.

De huidige brouwinstallatie heeft een capaciteit van 120 tot 130 liter per brouwsel. Er werd in 2010 één tot twee keer per week gebrouwen. Teneinde het brouwproces zorgvuldig te bewaken is er een klein laboratorium ingericht met een microscoop.

Eigenaren

(2003-heden)

Brouwers

(2003-heden)

Bieren (4)

Regulier assortiment

Niet meer gebrouwen bieren (2)

Regulier assortiment

-- Adverteerders --

© 2017-2022 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur