Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Brouwerij De 7de Hemel

Brouwerijhuurder

Opgericht: 2006

Etiketten: Bieretiketten.nl
Externe Links: BeerAdvocate Facebook Instagram Ratebeer Twitter Untappd Webshop Website

KvK-registratie: De Zevende Hemel V.O.F. (12062170)

- Webshop voor online verkoop (2021 - )

Contactgegevens

Provincie: Limburg

Telefoon: 077-4673326
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Postadres

Klassenweg 13
5975 PR Sevenum (gemeente Horst aan de Maas)

Bezoekmogelijkheden

Bezoek niet mogelijk

Geschiedenis

Brouwerij De 7de Hemel werd officieel geopend op 14 oktober 2006. De eerste bieren - Avondrood en Zonnestraal - werden toen ten doop gehouden door Jan Duijf van de Cambrinus Bierbrouwerij uit Horst en Jan Fleurkens van Mongozo. Deze introductie vond plaats in Horecacentrum De Sevewaeg.

In het verleden waren er in Sevenum een viertal brouwerijen. Met name de Vullinghs' Brouwerij was in de hele regio bekend. Helaas is, zoals destijds in heel Nederland, deze brouwtraditie in Sevenum ten onder gegaan met de opmars van de grote brouwerijen die de populaire ondergistende bieren brouwden.

De initiatiefnemers achter Brouwerij De 7de Hemel, Ger en Kitty Hendrix en John Raedts, zijn liefhebbers van speciaalbier. Ze gingen een aantal jaren geleden de uitdaging aan om zelf bier te gaan brouwen. Dit beviel dermate goed dat dit uitgroeide tot een uit de hand gelopen hobby. Het gebrouwen bier werd bij verjaardagen, feestjes et cetera aangeboden aan de gasten. Deze gasten waren - en zijn nog steeds - laaiend enthousiast. Daarnaast zijn de initiatiefnemers aangesloten bij een vereniging van amateurbierbrouwers en hebben ze hiervoor regelmatig brouwdemonstraties en bierproeverijen verzorgd. Met enige regelmaat werd hen destijds de vraag gesteld of ze het bier ook mochten verkopen. Dit was niet toegestaan, maar heeft hen wel aan het denken gezet. Er werd een plan gesmeed om een eigen brouwerij op te starten en zo de brouwtraditie in hun dorp weer nieuw leven in te blazen. De, volgens eigen recept, gebrouwen bieren worden inmiddels aangeboden aan slijterijen, cafés en restaurants.

Kitty Hendrix is tevens werkzaam als applicatiebeheerder bij Onderwijsgenootschap Venlo en omstreken in Venlo. Ger Hendrix is vrachtwagenchauffeur. Kitty is bij de brouwerij verantwoordelijk voor de Public Relations en de commercie. De administratie en de receptontwikkeling doet Kitty. Ger is verantwoordelijk voor het brouwproces en de afzet van het bier. Daarnaast is Ger verantwoordelijk voor de logistiek en het opnemen van de bestellingen en is hij belast met de techniek. Het brouwerijlogo, de etiketten, de viltjes en de glazen van de brouwerij werden aanvankelijk ontworpen door Hint Vormgeving uit Sevenum, daarna tot 2020 door Jimmy, de zoon van Kitty en Ger.

Proefbrouwsels worden gebrouwen met een eigen brouwinstallatie. De eigen brouwinstallatie staat opgesteld in de garage van Ger en Kitty en bestaat uit drie omgebouwde Falda-wasmachines, een creatie van de Belg Louis Meulders: één fungeert er als beslagkuip, één als filterkuip en één als kookketel. Per brouwsel kan er vijftig liter worden gebrouwen. De bieren voor de markt worden gebrouwen met behulp van o.a. De Proefbrouwerij (België).

Eigenaren

(2006-heden)
(2006-heden)

Brouwers

(2006-heden)
(2006-heden)

Bieren (7)

Regulier assortiment


Overig

Niet meer gebrouwen bieren (5)

Regulier assortiment


Overig

In het nieuws

-- Adverteerders --

© 2017-2021 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur