Facebook Twitter

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Brouwerij Heusden

Brouwerij

Opgericht: 2002

Etiketten: Bieretiketten.nl
Externe Links: Ratebeer Twitter Untappd Website

KvK-registratie: Brouwerij Heusden (17168365)

Contactgegevens

Provincie: Noord-Brabant

Telefoon: 0416-660039 / 06-20363350
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vestigingsadres

Burchtplein 5
5256 EA Heusden

Bezoekmogelijkheden

Proeflokaal: Ja

Geschiedenis

In 2002 pakte Theo van Loon, sinds 1998 woonachtig in Heusden, het idee op een eigen brouwerij te beginnen. Theo was eigenaar van een tuincentrum in Drunen maar was toe aan iets nieuws. In de hobbysfeer experimenteerde hij al met het brouwersvak, waarbij hij de grondstoffen afnam van Brouwerij De 3 Horne in Kaatsheuvel. Hij werd lid van Amateur-Bierbrouwersvereniging "De Roerstok" en volgde een cursus onder leiding van Martin Hofhuis. Ook liep hij een dag mee met Sander Maassen, toenmalig brouwer bij Stadsbrouwerij De Pelgrim in Rotterdam. Theo brouwde in het begin kleine hoeveelheden in zijn woonhuis, zo'n 45 liter per keer. De etiketten werden ontworpen door familielid Gerdien van Loon.

Sinds 2005 brouwde Theo op een andere locatie, namelijk in Haarsteeg (gemeente Heusden), waar hij in een voormalige groentesnijderij (met koelcel) wekelijks een hoeveelheid van 250 liter bier brouwde. De installatie werd door Theo zelf ontworpen. Twee keer in de week werd er 180 liter gebrouwen.

In 2006 werd een pand, een voormalig koetshuis, aangekocht waarin de brouwerij en een proeflokaal onderdak gaan vinden. Er waren destijds ook plannen voor een biermuseum op de bovenverdieping, maar dat is er nooit gekomen. In de brouwerij op de begane grond zal er wekelijks zo'n 300 liter gebrouwen worden.

Eigenaren

(2002-heden)

Brouwers

(2002-heden)

Bieren (2)

Regulier assortiment

Niet meer gebrouwen bieren (2)

Regulier assortiment

In het nieuws

-- Adverteerders --

© 2017-2021 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur