Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Rotterdamsche Brouwerij

Brouwerij

Opgericht: 2001
Gestopt: 2005

Etiketten: Bieretiketten.nl

Provincie: Zuid-Holland

Vestigingsadres

Charloisse Kerksingel 20 3082 DA Rotterdam

Postadres

Rotterdam

Geschiedenis

Initiatiefnemer achter de Rotterdamsche Brouwerij is Peter Raaijen, eerder de drijvende kracht achter Brouwerij De Drie Kruizen in Westmaas. In de Rotterdamse wijk Charlois vond hij een geschikte locatie voor zijn brouwerij. In het pand waren eerder twee winkels gevestigd. Het pand stamt uit 1865 en heeft in het verleden diverse functies vervuld. Wanneer de brouwerij officieel geopend gaat worden is nog niet bekend. Het wachten is op de benodigde vergunningen en het rondkomen van de financiering. Peter Raaijen krijgt hulp van de Rotterdammer Leo Heijnen die verantwoordelijk is voor de horeca, het ontwerpen van de reclame-uitingen, de design van de panden en de PR. Leo Heijnen is kunstschilder van beroep.

De installatie heeft eerder dienst gedaan bij Brouwerij De Gans in Goes en StadsBierBrouwerij De Gans Tiel. Per keer kan er 150 liter worden gebrouwen. Aanvankelijk werd er twee keer per week gebrouwen. Het brouwproces kan door het publiek van nabij worden gevolgd. Hiernaast werd er ook gebruik gemaakt van de brouwfaciliteiten van Brouwerij Deca in het Belgische Woesten-Westvleteren.

Eind 2003 was het Proeflokaal Bootsman, zoals het restaurant annex brouwerij heet, al voor een flink deel in bedrijf. Sinds eind november 2003 is het restaurant geopend. In de loop van 2004 verliet Peter Raaijen de brouwerij. In augustus 2005 draaide de brouwerij voor het laatst. Door tegenvallende bezoekersaantallen en het vertrek van brouwer Peter Raaijen raakte de brouwerij in de problemen. Ook waren er problemen met de omwonenden. Op 23 mei 2006 werd het faillissement uitgesproken.

Eigenaren

(2001-2005)

Brouwers

(2001-2004)

Niet meer gebrouwen bieren (11)

Berkels Tripel Bootsman Bokbier Bootsman Premium Pils Bootsman Shanty Bier De Bootsman De Hef Dordts Stoombier Hoeckschewaards Gerstebier Peter's Porter (Bootsman Speciaal) Rotterdams Kerstbier Zwammerdams Bier

Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur