Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Bierbrouwerij De Boei

Brouwerij

Aangesloten bij: Echt Texels Produkt

Opgericht: 2004

Etiketten: Bieretiketten.nl
Externe Links: Brewver Facebook Ratebeer Untappd Webshop Website

KvK-registratie: Ambachtscentrum Texel (37108630)

- Webshop voor online verkoop (2021 - )

Contactgegevens

Provincie: Noord-Holland

Telefoon: 0222-314180
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vestigingsadres

Rommelpot 11
1797 RN Den Hoorn (gemeente Texel)

Bezoekmogelijkheden

Proeflokaal: Ja
Openingstijden: Gedurende het seizoen (april - november) dinsdag, woensdag, donderdag en zaterdag is Landgoed De Bonte Belevenis geopend van 10.00 uur - 17.00 uur. De brouwerij is echter niet altijd geopend, en er zijn slechts een paar rondleidingen per dag. Voor extra openingstijden en activiteiten kijk op de website
Rondleidingen: Ja

Aangesloten bij

CRAFT

Geschiedenis

In het Ambachtscentrum Texel, tegenwoordig Landgoed de Bonte Belevenis, is Bierbrouwerij De Boei gevestigd. Aanvankelijk kreeg de brouwerij de naam Bierbrouwerij de Branding en ook de naam Brouwerij het Kompas werd overwogen. De definitieve naam werd echter Bierbrouwerij De Boei.

Bij de oprichting werd de brouwerij gerund door Nico Derks en Joscha Schoots. Nico Derks haakte later af. De brouwerij nam de oude installatie van Jantje's Bieren over. Gedurende het eerste half jaar van haar bestaan verleenden Jan Martens en Frans Schamp enige hand- en spandiensten.

De brouwerij richt zich in eerste instantie op de afzet van bier op het eiland Texel. Per jaar werd er zo'n 75 tot 100 hl gebrouwen.

In verband met de grote vraag naar het bier moest er in in 2014 vaak 'nee' worden verkocht. Per 1 oktober 2014 is het team versterkt met John, die Joscha assisteert met alle voorkomende werkzaamheden in de brouwerij en distilleerderij. In 2015 waren alle bieren weer verkrijgbaar. In 2020 is het brouw-team versterkt met de komst van Aad Bakker, maar hij stopt in 2021.

Productie: 10 tot 15 hl per jaar (2022)

Op Landgoed de Bonte Belevenis kunnen diverse ambachten worden bewonderd. Een bierbrouwerij, bakkerij, distilleerderij, en kaarsen- en zeepmakerij. In het verleden zat er ook een papierschepperij.

Hoornder Loodsbier

Website

Den Hoorn was in vroeger eeuwen het dorp van de "loodsmannen". Zij loodsten de schepen door het Marsdiep op weg naar de wereldzeeën of weer veilig terug naar de Rede van Texel. Stoere mannen waren het, hun werk zo onvoorspelbaar als de zee zelf. Nu herinneren de loodshuisjes en Loodsmansduin nog aan dat roemruchte verleden. Als eerbetoon aan de helden van toen, wordt het ambachtelijke Hoornder Loodsbier gebrouwen. Den Hoorn, de loodsen, de duinen, de zee... Hoornder Loodsbier weerspiegelt de verschillende karakters: stoer en toch vriendelijk, pittig en toch fris.

Eigenaren

(2004-heden)
(2004-heden)

Brouwers

(2002-heden)
(2022-heden)
(2002-2002)
(2014-2022)
(2020-2021)

Bieren (10)

Regulier assortiment

Dichte Mist Hoornder Loodsbier Zeeschuimer Old Style Porter Orkaankracht 17 Windkracht 10 Windkracht 10 Barrel Aged Quadrupel Windkracht 12 Windkracht 6 Windkracht 8 Zomerzon

Niet meer gebrouwen bieren (3)

Overig

Appelbier Noorderzon Zuid-Wester

Literatuur


Oude logo's


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur