Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Steinder Bierfestival 2024

Bierevenement

Bierfestival

20 juli 2024

Georganiseerd door: Brouwerij De Fontein

Externe Links: Facebook

Provincie: Limburg

Locatie

@wei achter de brouwerij Stein

...meer bierevenementen uit het verleden...

Informatie

zaterdag 20 juli 2024 van 14.00 - 20.00 uur

Brouwerij de Fontein en Gasterie de Fontein organiseren de eerste editie van het Steinder Bierfestival. Een bierfestival voor de promotie van ambachtelijke, in de regio geproduceerde speciaalbieren.

Dit speciaalbier festival wordt gehouden in de wei achter de brouwerij. Op deze prachtige locatie, midden in de natuur, laten verschillende brouwerijen hun bieren proeven. Op deze plek kunnen bezoekers van het festival kennismaken met de prachtige omgeving waarin de Fontein gelegen is en de bieren die lokale Limburgse brouwerijen brouwen.

Parkeergelegenheid is beschikbaar bij het winkelcentrum of op het Barbariniplein voor automobilisten, terwijl fietsers hun tweewielers kunnen parkeren bij de Gasterie. Laat je smaakpapillen verwennen, ontdek nieuwe favorieten en deel lachende momenten met vrienden en medegenieters. Het festivalterrein bruist van gezelligheid en belooft een onvergetelijke ervaring te worden. Mis het niet!

Bij de stand van Bouwerij De Fontein staat op de tap:

  • Flierefluiter 5.8%
    Flierefluiter: uitspraak ['flirəfloeytər] Een opgewekte losbol die luchtig door het leven stapt. Hij speelt daarbij een deuntje op zijn vlierfluit. Flierefluiter is een blond bier, zacht en verfrissend met een licht aroma van vlierbloesem en citroen. Door dit bier te brouwen met tarwe is de basis zacht en dorstlessend. Deze eigenschappen combineren geweldig met de bloemige vlierbloesem en het verfrissende van citroen. Op het bierfestival is de primeur van dit bier op fust. Nog niet eerder werd dit bier afgevuld op fust.
  • Fontein Weizen 5.3%
    Het is alom bekend dat de Fontein houdt van klassieke bierstijlen en smaken, een weizen mocht dus ook niet ontbreken in hun assortiment. Deze weizen is een traditionele hefeweizen, gebrouwen naar zuid-Duitse traditie. Blond, volmondig en zacht. Dit bier is gebrouwen volgens het Duitse Reinheitsgebot. Volgens het Beierse Reinheitsgebot uit 1487 mocht bier alleen (gemoute) gerst, water en hop bevatten, later werd daar gist aan toegevoegd. Het brouwen van bier met tarwe (Weizenbier) kwam in Beieren desondanks voor, maar slechts onder speciaal privilege van de hertog. De Weizen is dus gebrouwen met adellijke goedkeuring.
  • Fontein Zwaar Blond 7.8%
    Speciaal gebrouwen voor deze zomer, een limited edition dus. Blond, zacht en toch vol van smaak. Deze donkerblonde schone is er één om even rustig bij te gaan zitten. Laat je niet verrassen door de volle smaak, deze maskeert de bijna 8% van deze zware blonde.

Op het bierfestival worden een aantal bieren op fles aangeboden die niet standaard in het assortiment van Brouwerij De Fontein zitten. De reden hiervoor is dat ze zeer exclusief en kleinschalig geproduceerd zijn met smaken voor de echte liefhebber. Je kunt hierbij denken aan barrel aged en blended bieren met de Fontein bierwhiskey.

Kosten

Ticket: € 7,50

Tickets via website. Er zijn 475 tickets beschikbaar.

Aanwezig

Ambrass Brouwerij Batjes Bro's and Brews Brouwerij De Fontein Brouwerij LoGISTer Brouwerij Rolduc Brouwerij Vals Plat

Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur