Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Brouwerij Op Den Flesch

Brouwerijhuurder

Opgericht: 2023

Etiketten: Bieretiketten.nl
Externe Links: Facebook Instagram Untappd Website

KvK-registratie: Brouwerij Op Den Flesch (88977714)

Contactgegevens

Provincie: Gelderland

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Postadres

Waldeck Pyrmontlaan 8
6865 HH Doorwerth (gemeente Renkum)

Bezoekmogelijkheden

Bezoek niet mogelijk

Geschiedenis

Op de website beschrijft de brouwerij hun oorsprong als volgt:

Hoe het allemaal begon...

Enkele jaren geleden ontstond bij Jan, een fervent liefhebber van speciaalbier en een onrustige ziel die niet lang stil kan zitten, het idee om zelf aan het brouwen te slaan. Aanvankelijk was het een kleinschalig project, bedoeld voor eigen consumptie. Met dit ontkiemende idee in gedachten nam Jan contact op met Sander, een bekende die al enige tijd werkzaam was in diverse biercafés en bekend stond om zijn uitzonderlijke kennis van het vak. Gezien hun bijna twee decennia lange vriendschap, was het geen verrassing dat ze de handen ineensloegen. Zo gezegd, zo gedaan.

Vanuit hun gedeelde passie voor smaakvolle bieren ontstond al snel de ambitie om zich te onderscheiden van de standaard en iets werkelijk bijzonders te creëren, bij voorkeur zonder kunstgrepen of vreemde toevoegingen. Dit markeerde het begin van een boeiende zoektocht naar unieke recepten die konden wedijveren met de brouwsels van de "grote jongens". Na enkele brouwsels merkten Jan en Sander dat hun eigen bieren steeds vaker de voorkeur kregen boven de al bekende merken die ze voorheen aanschaften. Want als je iets prachtigs in handen hebt, is het natuurlijk de drang om het te delen met je omgeving! Wederom zo gezegd, zo gedaan!

Het was midden in de zomer van 2022 dat de perfecte gelegenheid zich voordeed om hun brouwsels te delen met vrienden en bekenden tijdens een informele borrel in de achtertuin. Vanaf dat moment groeide de vraag exponentieel: kon men niet een kratje van dit overheerlijke bier kopen voor thuis? Het smaakte immers naar meer, en de ongedwongen borrel transformeerde al snel tot een informeel proeflokaal waar mensen zich laafden aan de unieke smaken die Jan en Sander wisten te creëren. Het was dit moment waarop het idee van een eigen brouwerij serieus vorm begon te krijgen.

De oprichting...

Plotseling kwam het moment waarop er serieuze beslissingen genomen moesten worden. Als we ons bier officieel op de markt willen brengen, kunnen we geen genoegen nemen met half werk! En zo werd Brouwerij Op Den Flesch geboren, een brouwerij die de traditie en het vakmanschap van het brouwen eert en tegelijkertijd perfect aansluit bij de hedendaagse markt. Een vennootschap onder firma (VOF) werd opgericht, waarbij ons uitgebreide netwerk een rol speelde in het vormgeven van de huisstijl, marketing, en andere essentiële aspecten.

Om onze bierproductie naar een officieel niveau te tillen, verhuisden we naar een nieuwe locatie met de benodigde vergunningen, en professionaliseerden we zowel de gebruikte materialen als de brouwprocessen. Wat begon als een uit de hand gelopen hobby, heeft inmiddels serieuze vormen aangenomen. Echter, ondanks deze professionalisering, blijft onze kerngedachte onveranderd: we willen ons bier vooral delen vanuit passie, de kosten dekken en natuurlijk de mogelijkheid behouden om verder te kunnen blijven b(r)ouwen!

In deze nieuwe fase van Brouwerij Op Den Flesch streven we ernaar om niet alleen een product op de markt te brengen, maar een ervaring. Onze bieren vertellen een verhaal, een verhaal van toewijding, vakmanschap en de vreugde van het delen. Het is onze missie om mensen samen te brengen, te verbinden door middel van smaak, en om een vleugje plezier en genot te brengen in het alledaagse leven. En terwijl we ons pad vervolgen, blijft onze toewijding aan kwaliteit en de liefde voor het brouwen onveranderd. Proost op avontuur, op traditie, en op de eindeloze mogelijkheden van het brouwen!

De Toekomst...

Omdat onze brouwerij nog in de kinderschoenen staat en we werken met relatief kleine oplages, blijven we gestaag bouwen aan ons bedrijf. Onze ambities strekken zich uit van eenvoudige schaalvergroting tot het worden van de hoofdsponsor van de Eredivisie. Van het opzetten van een prachtige basislijn aan producten tot het creëren van speciale uitgaven voor elk denkbaar moment, evenement, en elke dag van het jaar. Onze dromen zijn net zo gevarieerd als onze bieren!

We zijn vastbesloten om te groeien en ons assortiment uit te breiden, maar bovenal willen we een brouwerij zijn die verbindingen legt. Of het nu gaat om een alledaagse gelegenheid, een speciale viering of een onvergetelijk evenement, we streven ernaar om bieren te brouwen die bijdragen aan de momenten die het leven zo bijzonder maken.

Houd ons in de gaten terwijl we blijven experimenteren, innoveren en evolueren. Er staat altijd iets nieuws op het punt om te worden onthuld, en we kijken ernaar uit om onze reis met jou te delen. Proost op de toekomst en de verrassingen die nog in het vat zitten! ?

Eigenaren

(2023-heden)
(2023-heden)

Bieren (2)

Regulier assortiment

Hopfrischer Nochal Blont

Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur