Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Burg Bieren Bierfeest 2024

Bierevenement

Bierfestival

2 augustus 2024

Georganiseerd door: Burg Bier Brouwerij

Externe Links: Website

Contactgegevens

Provincie: Gelderland

Locatie

Ermelo

...meer bierevenementen...


Let op: Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur is niet de organisator van dit evenement. Kijk bij Georganiseerd door en/of Externe Links voor een verwijzing naar de organisatie.

Informatie

vrijdag 2 augustus 2024 van 15.00 - 22.00 uur
zaterdag 3 augustus 2024 van 12.00 - 20.00 uur

Ook in 2024 is er op vrijdag een groot festivalterrein. Dit betekent dat op de eerste dag van het Burg Bieren Bierfeest er 40 Nederlandse brouwerijen aanwezig zijn met hun eigen speciaal bieren. Ruim 150 verschillende Nederlandse speciaal bieren worden er geschonken. Naast de vele smakelijke bieren is er op vrijdag veel aandacht voor culinaire versnaperingen van lokale restaurants. Hun specialiteiten bieden ze aan in hapjes voor 1 munt zodat je overal kan proeven. De combi van Nederlandse bieren en mooie lokale gerechtjes en de deuntjes van de Vinyldraaiers zorgen ervoor dat dit een middag en avond is die je niet mag missen.

Op zaterdag zijn er ook 40 Nederlandse brouwerijen aanwezig met bij elkaar ruim 150 speciaalbieren om te proeven. Ook dan is er aan de inwendige mens gedacht. Zo is er op zaterdag altijd een varken aan 't spit, deze wordt eind van de middag aangesneden. Er is ook verse paling verkrijgbaar, deze wordt vers voor u gerookt en er zijn broodjes en andere snacks te verkrijgen. De live muziek wordt verzorgt door entertainer Bob. Hij weet er elk jaar weer een feest van te maken.

Voor de entree krijgt u een festivalglas (deze heeft u nodig voor het nuttigen van alle consumpties dus ook frisdrank, wijn of overige), 3 munten en een infoboekje met daarin alle aanwezige brouwers met hun bieren. Dit festivalglas wordt uw eigendom en houdt u dan ook het gehele festival bij u. Er zijn voldoende spoelgelegenheden om tussendoor uw glas schoon te maken. Met munten kunt u deze dan laten vol tappen bij elke gewenste brouwerij. Eten en al het andere betaald u ook met munten. Betalen mogelijk met contant en pin. Het is dus eigenlijk een hele grote proeverij.

Overnachten in de buurt is ook mogelijk op de vele campings, diverse hotels of B&B.

Het Bierfeest is rolstoeltoegankelijk. In het café is het toilet bereikbaar met een rolstoel, maar beschikt niet over mindervalide hulpmiddelen.

Er zijn veel tenten en parasols op het festivalterrein. Met mooi weer tegen de zon en bij slecht weer voor de regen. Genoeg plekken om te schuilen of om schaduw op te zoeken.

Kosten

Entree: € 20,00
Munten: € 3,50

Er is geen kaartverkoop van te voren. Je koopt aan de deur je entree en vol = vol. Dus op tijd komen is aan te raden. Want bij het maximale aantal bezoekers wordt de deur gesloten.


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur