Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Fermentation Festival 2024

Bierevenement

Bierfestival

14 juni 2024

Externe Links: Website

Contactgegevens

Provincie: Zuid-Holland

Locatie

@X / TU Delft
Delft

...meer bierevenementen...


Let op: Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur is niet de organisator van dit evenement. Kijk bij Georganiseerd door en/of Externe Links voor een verwijzing naar de organisatie.

Informatie

vrijdag 14 juni 2024

Bij de studie Life Science & Technology leert men veel met betrekking tot de levende cel. Van de meest fundamentele processen in de cel, tot de biotechnologie toepasbaarheid op de cel. Hoewel dit een erg specifiek gebied is in het veld van de microbiologie, wordt de levende cel voor de productie van allerlei stoffen ingezet. Van biobrandstoffen tot voedingsmiddelen, de levende cel produceert het allemaal. Een specifiek proces, genaamd fermentatie, is een toepassing van de levende cel die men al jaren aan het perfectioneren is, voor één specifiek doel: bier. Hoewel het vakgebied van fundamentele celprocessen en toegepaste biotechnologie erg lastig is, wil S.V. LIFE mensen bekend maken met de toepassingen van dit vakgebied. Met deze reden organiseert S.V. LIFE elk jaar het Fermentation Festival. Tijdens het Fermentation Festival kan elk deelnemend team zich bekend maken met de toepassing van de levende cel en tegelijkertijd zelf een bier brouwen. Voordat het Fermentation Festival van start gaat, krijgt ieder team een korte cursus in het brouwen van bier; wat moet je wel doen en wat absoluut niet. Ook kan ieder deelnemend team een fermentatie-ton lenen S.V. LIFE, en achteraf een kleine vergoeding krijgen voor de benodigde ingrediënten. Vanaf dat punt heeft elk team complete vrijheid in wat voor bier zij willen brouwen, wees creatief en bedenk iets nieuws!

Aanmelden voor 31 januari 2024 via https://svlife.nl/nl/formulieren/commissies/specie/team-enrollment-fermentation-festival. Registratiekosten: € 20,00.

Het festival wordt buiten gehouden op een (hopelijk) zomerse dag. Elk team krijgt een stand om hun eigen gebrouwen bier te verkopen. De jury bestaat uit echte bierkenners en beroepsbrouwers die het bier beoordelen op creativiteit en smaak. Het winnende bier wordt in het groot gebrouwen door De Koperen Kat.

Kosten

Gratis toegang voor iedereen (niet alleen studenten).

Aanwezig

Stadsbrouwerij De Koperen Kat

Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur