Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Middelburgse Abdij Bier Festival 2024

Bierevenement

Bierfestival

10 mei 2024 - 11 mei 2024

+Google Agenda

Georganiseerd door: Stichting Bier in Zeeland

Contactgegevens

Provincie: Zeeland

Locatie

@Abdij
Middelburg

...meer bierevenementen...


Let op: Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur is niet de organisator van dit evenement. Kijk bij Georganiseerd door en/of Externe Links voor een verwijzing naar de organisatie.

Informatie

vrijdag 10 mei 2024 van 14.00 - 22.00 uur
zaterdag 11 mei 2024 van 14.00 - 22.00 uur

Voor de 9e keer het Middelburgse Abdij Bier Festival. Thema: Spelen met Bier. Het worden twee dagen vol Zeeuwse en andere bieren, gezelligheid, food én spelen in de sfeervolle historische abdij van Middelburg. Het festival wordt als vanouds in de sfeervolle kloostergangen en op het abdijplein van de historische abdij georganiseerd. Een unieke plek, waarvan bekend is dat er in de twaalfde eeuw de monniken al bier brouwden. Veel Zeeuwse brouwers met een stand, leuke gastbrouwers van buiten de provincie en het Walchers Biergilde brouwt ter plaatse bier. Bier in Zeeland komt zelf ook weer met een mooie selectie van speciaalbier.

Naast het Walchers Biergilde krijgen ook 8 amateurbrouwers de kans hun bier aan het publiek te presenteren. Iedereen die een kwalitatief goed bier kan brouwen en zich hiervoor wil aanmelden, kan dat doen tot 1 april 2024.

De middeleeuwse crypte onder de abdij wordt ingericht met spelletjes, zoals tafelkegelen, ringgooien en bierpulsjoelen op een lange baan. Verder wordt op het tentterras op het groot abdijplein een pub-quiz over bier gehouden, waar een paar keer per dag mee kan worden gedaan aan een gezellige Bier-BiZ-Quiz. Teams kunnen zich hiervoor tijdens het festival opgeven.

Uiteraard wordt ook gezorgd voor alcoholvrij bier en happen in een aparte foodstand.

Kosten

Snelle beslissers profiteren van de Vroege Vogelkorting: tot 1 maart 2024 kosten de tickets € 12,50, daarna € 14,50. Tickets aan de poort: € 20,00.

De tickets zijn verkrijgbaar via www.abdijbierfestival.nl/tickets en bij de bekende voorverkoopadressen: De Drukkery in Middelburg en Boekhandel ’t Spui in Vlissingen.

Aanwezig

DreaQus Brewery

Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur