Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Populus 6921

Brouwerijhuurder

Opgericht: 2014

Externe Links: Facebook Instagram Website

Contactgegevens

Provincie: Gelderland

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Postadres

Populierenlaan
6921 CM Duiven

Bezoekmogelijkheden

Bezoek niet mogelijk

Geschiedenis

Op de Populierenlaan in Duiven hebben de mannelijke bewoners al jaren een bijzondere gezamenlijke passie voor speciaalbier. Er staat een grote picknicktafel waar iedere vrijdag de week wordt doorgenomen, uiteraard onder het genot van diverse speciaalbieren. Het Populus-verhaal begint op een zondagochtend in 2014 waarop, bij wijze van experiment, een eigen recept wordt gebrouwen bij de Bronckhorster Brewer Company in Rha. De Populus 6921 Quadrupel zag het levenslicht en is nu nog steeds een groot succes in Nederland, maar heeft ook in Ierland, Japan en Amerika medailles gewonnen!

De naam Populus 6921 komt van de Populierenlaan en 6921 is de postcode van deze straat. De vriendschap tussen deze buurmannen is zeer bijzonder te noemen en tot op heden geleid tot inmiddels meer dan zeven bijzondere bieren. De bieren worden exclusief bij Mitra Drankenspeciaalzaken verkocht.

Op de website beschrijven de buurmannen in 2024 hun missie als volgt:

De mannen op de Populierenlaan in Duiven drinken al jaren samen de meest mooie speciaalbieren. Uiteindelijk zijn deze mannen zelf gaan brouwen bij Bronckhorster, Jopen, VandeStreek, Emelisse, Kompaan, Homeland en de Antwerpse Brouw Compagnie. Dit alles onder de vlag van Populus 6921.

De bieren worden exclusief bij Mitra drankenspeciaalzaken verkocht en we kunnen al verklappen, dat er nog veel meer brouwerijen zullen bijdragen aan dit concept. Dus houd deze mannen in de gaten!

Bieren (7)

Regulier assortiment

Populus 6921 Blond Eiken Populus 6921 DubbelZinnig Populus 6921 EigenTijd Populus 6921 HopGewekt Populus 6921 Quadrupel Populus 6921 StoutMoedig Populus 6921 ZuiderBuur

In het nieuws


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur