Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

11stijlenbier

Bierig Bedrijf

Opgericht: 2023

Externe Links: Ratebeer Untappd Website

KvK-registratie: 11stijlenbier B.V. (90169271)

Contactgegevens

Provincie: Friesland

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Postadres

Spanjaardslaan 132
8917 AX Leeuwarden

Bezoek niet mogelijk

Geschiedenis

Elfstijlenbier is een initiatief van vier Friese bierfanaten. Armand en Tim zijn eigenaar van de succesvolle speciaalbierservice Beer in a Box. Erwin is uitbater van de twee prachtige Leeuwarder horecazaken Grand Café de Brass en Huize Kwast. En Sem is de initiatiefnemer van 11stijlenbier en de drijvende kracht achter de verkoop van de bieren.

Het idee: Naast bierliefhebbers zijn we ook echte Friezen. Het viel ons op hoe weinig mensen – ook bierliefhebbers – weten welke bierstijlen er zijn en wat zo’n bierstijl precies typeert. Ons idee: laten we kennis over bierstijlen delen door telkens een bierstijl te koppelen aan een typisch Friese lekkernij! Op deze manier kunnen we op een toegankelijke manier iets meer over de verschillende bierstijlen vertellen. Kortom, met 11stijlenbier schenken we aandacht aan de rijkheid van bierstijlen én aan typisch Friese lekkernijen.

Het doel: 11 prachtige Friese bieren ontwikkelen en barre tochten organiseren.

Dat we 11stijlenbier heten is natuurlijk een vette knipoog naar de 11-stedentocht, de tocht der tochten en hét evenement waardoor Friesland wereldberoemd is. Omdat we naast bierliefhebbers, echte Friezen – ja wij staan regelmatige op de schaatsen – ook horecatijgers zijn, willen we in de toekomst barre tochten organiseren. Door heel Fryslân en in uiteenlopende bars, cafés en andere horeca. Wordt vervolgd!

De smaak: Bij het brouwen van de bieren gebruiken we telkens meerdere ingrediënten die je in de betreffende Friese specialiteit terugvindt. Zo wordt de Sûkerbôle Tripel onder meer gebrouwen met kaneel, suiker en zoethout. Op deze manier ontwikkelen we geur- en smaakassociaties met die Friese lekkernij. Bij sommige bieren zijn deze associaties sterk, bijvoorbeeld bij de Friese Drûge Woarst Wit. Hier doen het venkelzaad, de kruidnagel en de turfgerookte gerstemout je meteen aan Friese droge worst denken.

De recepten van de bieren worden ontwikkeld door Ulco de Jong van Brouwerij de Kroon op Leeuwarden met zijn concept van Huisbier.com.

De verschillende bieren worden in opdracht bij de Brouwerij Dockum gebrouwen.

Bieren (3)

Frisse Drûge Woarst Wit Sûkerbôle Tripel Sûkerlatte Blond

Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur