Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Opener Hopoogstfeest 2023

Bierevenement

Hopoogstfeest

17 september 2023

Georganiseerd door: Opener Bier

Externe Links: Facebook

Provincie: Noord-Brabant

Locatie

@Opener Bier Dongen

...meer bierevenementen uit het verleden...

Informatie

zondag 17 september 2023 van 13.00 -18.00 uur

De Opener Brouwerij zoekt enthousiaste hopplukkers voor het OPENER Hopoogstfeest 2023. Op die dag wordt de eigen hop uit het nieuwe hopveld geoogst, en vervolgens worden de hopbellen van de planten afgehaald. Deze verse hop (typen Cascade, Tettnanger, Fuggles, Chinook) wordt vervolgens gedroogd voor volgende brouwsels in het jaar. Plukkers kunnen tevens een deel van de hop gratis meenemen naar huis. Alle noeste hopplukkers die meedoen met de 'Hopdeal' worden verwend met een aantal drankjes en versnaperingen.

Iedereen is welkom, ook om te kijken. We denken voor de plukkers aan: enthousiaste Dongenaren, vriendengroepen, families, bierliefhebbers, thuisbrouwers en bedrijfsteams. Er is plaats voor zo’n 60 plukkers. Maar wil je zeker zijn van een plaatsje en meedoen met de "hopdeal'? Schrijf je dan in via de website. Tot dan!

Gedurende de dag kun je altijd aanhaken op vrijkomende plaatsen aan de pluktafels; het wil wel eens voorkomen dat er plukkers overstappen op de drank in plaats van het plukken.

Kosten

Natuurlijk kun je gratis mee komen plukken; erg blij met alle hulp! En ook alleen kijken is natuurlijk toegestaan. Iedereen is welkom, ook voor een los drankje aan de bar of op het terras.

Hopdeal: € 10,00
– alle benodigdheden voor het plukken, uitleg over hop en impact op bier en smaak
– 2 speciaalbieren naar keuze
– een aantal versnaperingen
– indien gewenst: hop voor mee naar huis


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur