Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

PINT Ledenfestival 2023

Bierevenement

Bierfestival

21 oktober 2023

Georganiseerd door: PINT

Externe Links: Facebook Website

Provincie: Gelderland

Locatie

@Puik Bieren Apeldoorn

...meer bierevenementen uit het verleden...

Informatie

zaterdag 21 oktober 2023 van 12.00 - 19.00 uur. Het 5e festival exclusief voor PINT-leden.

Oorspronkelijk gepland voor zaterdag 9 september 2023 bij Oersoep.

In 2020 wilde PINT al het ledenfestival houden bij Oersoep maar de pandemie gooide roet in het bier. Ondertussen is Oersoep verhuisd iets verder aan de Waal en toevallig of niet is op 9 september aanstaande bij de buren een openingsfeestje dus alles moet dan af zijn. De boompjes zullen nog maar net aangeplant zijn en de bouwhekken verwijderd maar de omgeving blijft nog steeds een prachtig voorbeeld van industrieel erfgoed met uitzicht op de rivier.

Een mooie locatie om het glas te heffen op 5 jaar PINT-ledenfestival.

Puik is een bijzondere locatie met bijzondere bieren voor dit festival. De locatie werd aangereikt door PINT Regio Oost die op deze datum zelf eerst een activiteit had gepland. Puik is in ieder geval niet de eerste de beste in de bierwereld. Naast 4 andere bijzondere brouwers die hun bieren aanbieden heeft Puik zelf een prachtige trackrecord op biergebied met prijswinnende bieren: dubbel goud voor hun Russian Imperial Stout tijdens de 2023 European Beer Challenge, en ook nog goud voor de koffiestout en de zwaar blond, zilver voor de American Porter en Stout, brons voor de strong British Ale. En ze versloegen vele grote pilsbrouwers met hun ‘Malle Babbels’ (Goud).

Zoals de PINT leden inmiddels gewend zijn er ook bijzondere activiteiten naast de aanwezige brouwerijen en hun bieren. Er wordt een aantal keer een foodpairing gehouden onder leiding van internationaal biersommelier Sander Ernst en is er in twee groepen een mini-proeverij met veteranenbier waarbij sergeant-majoor Richard Pool (tevens eigenaar van Puik) vertelt over zijn periode bij defensie als oorlogsveteraan en over de totstandkoming van Veteranenbier.

Naast PUIK in ieder geval van de partij: Nevel (je kent ze wel, van de bieren met wilde gisten), Brouwerij Mannenpap, Hootch en Stadsbrouwerij Wageningen.

Kosten

Tickets via website.

Startpakket: € 20,00 (met 7 munten) *
Startpakket met bier-foodpairing: € 35,00 (met 7 munten) **
Munten: € 2,50

* dat is meer dan in 2022 maar nu is er een hogere vergoeding aan de brouwers (van € 1,50 naar € 2,00 per munt)
** voor de beer/food-pairing betalen de leden € 15,00 (3 bieren en 3 gerechten), terwijl PINT daarvoor ruim € 20,00 aan PUIK betaalt


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur