Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Ode Bier

Brouwerijhuurder

Opgericht: 2023

Externe Links: Instagram LinkedIn Untappd Website

KvK-registratie: ODE (88964361)

Contactgegevens

Provincie: Noord-Holland

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Postadres

Swammerdamstraat 29 K
1091 RP Amsterdam

Bezoekmogelijkheden

Bezoek niet mogelijk

Hopveld

De Hopperij

Geschiedenis

Aron is geboren en getogen op de boerderij van zijn ouders. Sinds eind 1800 is zijn familie al aan het boeren in de Kamerikse polder. Daar waar de passie voor melkveehouderij stopt is een nieuwe liefde ontstaan, de teelt van hop. In 2022 werd tussen de grazende koeien een  hopveld aangelegd. Al snel kwam Aron erachter dat de oogst van hop een tijdrovende klus is. Na een oproep op de sociale media kwam brouwer Stein opdagen, een kennis van vroeger. Na een enthousiast gesprek tijdens het plukken van hop, kwamen de Boer & Brouwer erachter dat de Cascade hop van boer Aron het ontbrekende puzzelstuk was voor het Pale Ale recept. Stein en zijn familie waren al 5 jaar lang aan het broeden op dit recept.

Fast forward, Stein wilde deze Cascade Pale Ale graag tonen aan een breed publiek. Alleen zat de brouwer nog met de hoge opstartkosten voor een batch van 2000 liter bier én het risico op een fiasco in zijn maag. Na een kort overleg hebben de Boer & Brouwer de handen  ineengeslagen om samen bier te gaan brouwen met hop van eigen bodem.

De bevriende brouwers van Brouwerij Homeland hebben de Boer & Brouwer geholpen met de eerste hectoliters bier. Samen met Nederlandse mout leveranciers zorgt ODE ervoor dat het bier weer van de streek is, gewoon met ingrediënten van Nederlandse bodem.

Een ware ODE aan bier van eigen bodem!

Eigenaren

(2023-heden)
(2023-heden)

Bieren (2)

Regulier assortiment

ODE Aan Boer & Brouwer ODE Aan de Hollandse Zon

Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur