Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Burg Bieren Bierfeest 2023

Bierevenement

Bierfestival

4 augustus 2023 - 5 augustus 2023

Georganiseerd door: Burg Bier Brouwerij

Externe Links: Facebook

Provincie: Gelderland

Locatie

@Burg Bieren Bierwinkel Ermelo

...meer bierevenementen uit het verleden...

Informatie

vrijdag 4 augustus 2023 van 15.00 - 22.00 uur
zaterdag 5 augustus 2023 van 12.00 - 20.00 uur

Elk jaar in het 1e weekend van augustus vindt het Burg Bieren Bierfeest in Ermelo plaats. Een uniek festival om zijn vele aanwezige Nederlandse brouwerijen. Het eerste Burg Bieren bierfeest werd al in 1995 georganiseerd, toen nog kleinschalig. Inmiddels is het uitgegroeid tot een zeer populair en sfeervol 2-daags bierfeest. Uit het hele land komen bierliefhebbers om te genieten van alle mooie Nederlandse bieren en er een gezellige dag van te maken.

Dit jaar gaan ook op vrijdag een groot festivalterrein. Voorgaande jaren was dit altijd alleen op zaterdag. Dit betekent dat op de eerste dag er ook 40 Nederlandse brouwerijen aanwezig zijn. Ruim 150 verschillende Nederlandse speciaalbieren worden er geschonken. Naast de vele bieren is er op vrijdag veel aandacht voor culinaire versnaperingen van lokale restaurants. Hun specialiteiten bieden ze aan in hapjes voor 1 muntje zodat je overal kan proeven. De combi van Nederlandse bieren en lokale gerechtjes en de deuntjes van de Vinyldraaiers zorgen ervoor dat dit een middag en avond is die je niet mag missen!

Op zaterdag is het festival veel groter. Er zijn dan dus ook 40 Nederlandse brouwerijen aanwezig met bij elkaar ruim 150 speciaalbieren om te proeven. Ook dan is er aan de inwendige mens gedacht. Zo is er op de zaterdag altijd een varken aan ’t spit, deze wordt eind van de middag aangesneden. Er is ook verse paling verkrijgbaar, deze wordt vers voor u gerookt en er zijn broodjes en andere snacks te verkrijgen. De live muziek wordt verzorgt door entertainer Bob. Hij weet er elk jaar weer een feest van te maken.

Kosten

Ticket: € 20,00 (festivalglas, 3 munten, infoboekje)
Munten: € 3,50

Er is geen kaartverkoop van te voren. Je koopt aan de deur je entree en vol =vol. Dus op tijd komen is aan te raden. Want bij het maximale aantal bezoekers wordt de deur gesloten. Het festivalglas wordt uw eigendom en houdt u dan ook het gehele festival bij u. Er zijn voldoende spoelgelegenheden om tussendoor uw glas schoon te maken.


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur