Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

De Grolschcast - Juan en Janssen praten over bier

Social Media

Podcast

Gestart: 2022

Externe Links: Spotify

Informatie

Juan Pérez Nijhuis (Brand Manager Grolsch Speciaalbier) en Marc Janssen (Meesterbrouwer Proefbrouwerij Grolsch) willen dat er met z'n allen meer over bier wordt gepraat. Dat doen ze door een maandelijkse podcast uit te brengen over... bier! Zo volgt op elke laatste vrijdag van de maand, om 16.15 uur een nieuwe aflevering. Sluit je laptop, open een beugel en luister samen met collega's, familie of vrienden.

Dagelijkse zetten honderden mensen zich in voor de Grolsche bierbrouwerij. Ieder met zijn eigen specialisme. Van Sales tot Supply Chain doen ze allemaal hun uiterste best om Grolsch goed op de kaart te zetten. Echter vergeten ze soms in de dagelijkse drukte om wat meer stil te staan bij datgeen wat iedereen verbindt. Bier!

Podcasts

 • S1E12: Juan, Janssen en de Finale
  23 december 2022
  Het jaar 2022 is bijna voorbij. Tijd om terug te blikken én vooruit te kijken. Met elkaar. Tijdens de eindejaarsborrel in gesprek met collega's. Van Tourguide tot Marketing Manager en van Verpakking Specialist tot Chef Juridische zaken. Een speciale extra lange aflevering om het jaar af te sluiten. Het is tijd voor de Finale!
 • S1E11: Juan, Janssen en plezante Belgische Tripels
  25 november 2022
  Tijd voor Belgische Tri-Tra-Tripels! Of was het nou Triple? Een klassieke Belgische bierstijl, waarvan de oorsprong waarschijnlijk ergens in de middeleeuwen ligt. Maar niets is wat het lijkt! Luister mee naar Juan, Janssen en plezante Belgische Tripels!
 • S1E10: Juan, Janssen en nog veel meer tarwebier
  28 oktober 2022
  Ze raken maar niet uitgepraat over tarwebieren! Weizen is bijvoorbeeld een tarwebier, maar niet elk tarwebier is een Weizen. En wat is nou precies het verschil tussen witbier en Weizen? Luister mee naar Juan, Janssen en nog veel meer tarwebier!
 • S1E9: Juan, Janssen en de favoriete bok van Nederland
  30 september 2022
  De dikke truien kunnen weer uit de kast en de geur van dampende kachels giert weer door de straten. De herfst staat weer voor de deur. Dat betekent dat het weer tijd is voor de favoriete bok van Nederland: Grolsch Herfstbok. Maar wat is bokbier nou precies en waar komt het vandaan? Luister mee naar Juan, Janssen en de favoriete bok van Nederland!
 • S1E8: Juan, Janssen en misschien wel de beste Weizen ter wereld
  26 augustus 2022
  Ooit alleen weggelegd voor de adel, maar tegenwoordig een échte terrastopper waar iedereen van geniet: Weizen! Wat maakt deze bierstijl nou zo bijzonder en waarom is Grolsch Weizen misschien wel de beste Weizen ter wereld? Luister mee naar Juan, Janssen en misschien wel de beste Weizen ter wereld!
 • S1E7: Juan en Janssen en de meest veelzijdige bierstijl: IPA (2/2)
  29 juli 2022
  India Pale Ale. Hip hoppig bier waar bierdrinkers en brouwers geen genoeg van lijken te krijgen. Maar wat is nou precies een IPA en op welke manieren kan je het brouwen? Luister mee naar Juan, Janssen en de meest veelzijdige bierstijl IPA (2/2)!
 • S1E6: Juan en Janssen en de meest veelzijdige bierstijl: IPA (1/2)
  24 juni 2022
  India Pale Ale. Hip hoppig bier waar bierdrinkers en brouwers geen genoeg van lijken te krijgen. Maar waar ligt precies de oorsprong en welke stijlen zijn er precies? Luister mee naar Juan, Janssen en de meest veelzijdige bierstijl: IPA (1/2)! Link naar de BrewDog commercial met heerlijke Britse humor!
 • S1E5: Juan, Janssen en de bijzondere Blonde bieren
  27 mei 2022
  Blond is booming. Het blonde bieren segment is zelfs het grootste segment binnen speciaalbier. Maar wat is nou precies een Blond bier? Of beter gezegd, wat is géén Blond bier? Luister mee naar Juan, Janssen en de bijzondere Blonde bieren!
 • S1E4: Juan, Janssen en Tijd voor Grolsch
  29 april 2022
  De nieuwe reclame campagne van Grolsch staat op het punt om live te gaan. Maar wat komt er nou allemaal kijken bij het maken van een campagne? Luister mee naar Juan, Janssen en Tijd voor Grolsch!
 • S1E3: Juan, Janssen en de wondere wereld van Pils
  25 maart 2022
  Het is de meest gedronken bierstijl ter wereld: Pils. Maar wat maakt dit bier nou zo bijzonder? Luister mee naar Juan, Janssen en de wondere wereld van Pils!
 • S1E2: Juan, Janssen en de geschiedenis van Grolsch
  25 februari 2022
  Hoe is de prachtige bierbrouwerij Grolsch eigenlijk ontstaan? Luister mee naar Juan, Janssen en de geschiedenis van Grolsch!
 • S1E1: Juan, Janssen en de geschiedenis van bier
  07 februari 2022
  We beginnen bij het begin. Luister mee naar Juan, Janssen en de geschiedenis van bier!

Eigenaren

(2022-heden)

Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur