Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Brouwerij De Valk

Brouwerij

Opgericht: 1761
Gestopt: 1935

Provincie: Noord-Brabant

Vestigingsadres

Emmausstraat/Streepenstraat Sint-Oedenrode (gemeente Meierijstad)

Geschiedenis

Brouwerij De Valk werd tussen 1756 en 1761 gebouwd in opdracht van Jan van den Boomen. Aan het begin van de 19e eeuw was de brouwerij in handen van Frederik van Hombergh. Waarschijnlijk had hij De Valk via de familie van zijn echtgenote Helena van den Boomen verkregen. Frederik van Hombergh stierf in 1845 waarna zijn zoon Carolus de brouwerij verkocht aan Hendrikus van den Broek. Hendrikus was de zoon van Arnoldus van den Broek die eigenaar was van brouwerij Het Witte Paard in Arnhem.

De Valk ging over van vader Hendrikus op zoon Cornelis en vervolgens op diens zoon Hein. Hein van den Broek besloot in de jaren 1930 te stoppen met brouwen en werd agent voor brouwerij De Drie Hoefijzers uit Breda.

Het interieur van de brouwerij verhuisde in 1943 naar het Openluchtmuseum in Arnhem. Men vond het interieur van de daar opnieuw opgebouwde brouwerij De Roskam met zijn gietijzeren kuipen te modern en gaf de voorkeur aan de houten exemplaren uit De Valk. De rest van de brouwerij werd rond 1965 afgebroken.

Eigenaren

Jan van den Boomen
Frederik van Hombergh
Hendrikus Johannes Franciscus van den Broek
Cornelis Johannes van den Broek
Hein van den Broek


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop:

-- Adverteerders --

© 2017-2023 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur