Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Zeister Lentebokbiertocht 2023

Bierevenement

Bierfietstocht

25 maart 2023

Georganiseerd door: Stichting Rondje Zeist

Externe Links: Facebook

Provincie: Utrecht

Locatie

@centrum Zeist

...meer bierevenementen uit het verleden...

Informatie

zaterdag 25 maart 2023 van 14.00 - 17.00 uur

De eerste editie van de Zeister Lentebokbiertocht. Een bus rijdt langs de deelnemende horecazaken in het centrum van Zeist. Je kunt gebruikmaken van de Hop on Hop off bus op vertoon van je buskaartje. Op vertoon krijg je ook nog eens € 1,00 korting op je bokbier. Je maakt zo kennis met de 11 horecazaken die deelnemen. Je kunt opstappen bij 1 van 7 haltes. Die zijn te herkennen aan de Zeister Bokkentocht Haltebordjes. De bus start bij halte Slotlaan/ Pandarve en rijdt ongeveer 3 tot 4 keer per uur.

De Brand Bierbrouwerij trakteert tijdens deze lentebokkentocht op een ouderwetse paard en wagen. Hooguit wat stikstof uit een verse paardenvijg. Compenseert mooi de iets minder milieuvriendelijke schoolbus. Per saldo dus een geheel klimaatneutraal evenement. Het verhaal achter de paard en wagen is overigens terug te lezen op https://www.heinekencollection.com/nl/verhalen/een-nieuwe-bierwagen-voor-de-heineken-brouwerij. De Brand Bocktocht 2023 is overigens later dit jaar te bewonderen in andere dorpen zoals Abcoude-Noord (30 maart) en Dat-Ligt-Toch-Ergens-Achter-Woerden (27 april). Het werkschema voor de paarden ziet er 25 maart in ieder geval als volgt uit:

  • 14,00 uur: Bells Eten en Drinken
  • 14.50 uur: Pandarve
  • 15.40 uur: De Colonel en Blink
  • 16.30 uur: De Heren van Zeist
  • 17.20 uur: De Schavuit
  • 18.10 uur: Café Bommel

Sponsor van de eerste editie zijn Brand Lentebock en Texels Springtij. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer bo(c)kbieren op de tap of van de fles.

Kosten

Buskaartje: € 5,00

De buskaartjes zijn vanaf 11 maart 2023 verkrijgbaar bij de deelnemende horecazaken.

In het nieuws


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop:

-- Adverteerders --

© 2017-2023 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur