Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Biertest 2023

Bierevenement

Bierproeverij

12 mei 2023

Georganiseerd door: Biertest

Provincie: Friesland

Locatie

@Sluisfabriek Drachten (gemeente Smallingerland)

...meer bierevenementen uit het verleden...

Informatie

vrijdag 12 mei 2023

De Biertest 2023 vindt plaats in de Sluisfabriek in Drachten onder leiding van BierTroubadour Jan Nota. Er worden 4 pilseners en 4 IPA’s geproefd en jij mag raden welke bieren het zijn. Biertest, live muziek, afterparty en biertaps met unieke bieren.

Organisatie: Wilmer, Lourens, Jelle + Brasserie De Waag (Drachten)

De winnaar van deze avond werd Folkert Boersma.

Uitleg Biertest

In totaal worden 8 bieren geschonken verdeeld in twee rondes. In ronde 1 start je met pilseners. In ronde 2 zijn de speciaalbieren aan de beurt. Voor deze 4e editie proef je in ronde 2 IPA’s. Proef jij het beste welke bieren het zijn? Dan win jij de unieke bierprijs en/of één van de andere toffe prijzen.

Om tijdens de Biertest een kans van slagen te hebben, kun je thuis gaan oefenen. De lijst met bieren is als volgt:

PILS

(d)IPA

De bieren worden geschonken in blanco proefglazen. Via je smartphone (AHAslides) vul je per ronde je keuze in. Je krijgt ook een placemat om aantekeningen te maken.

Er wordt een ranglijst en statistieken op de beamer getoond. Hoe goed doe jij het ten opzichte van de andere bierdrinkers?

Tussen ronde 1 en 2 is er een pauze. Na ronde 2 feliciteert De Biertroubadour de winnaars en reikt de prijzen uit. Daarna… afterparty met unieke speciaalbieren, eten en leuke verrassingen. Dit jaar met een uitgebreide Craftlounge. Mis de gezelligste bieravond van Drachten niet!

Kosten

Ticket: € 27,00

Tickets via webshop Koningshert. Tip: bestel er een borrelplank bij! Tijdens de Biertest kun je deze afhalen bij de bar.


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur