Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Ambassadeursfestival Nevel 2022

Bierevenement

Bierfestival

17 december 2022

Georganiseerd door: Nevel De Bierbrigadier

Externe Links: Facebook

Provincie: Gelderland

Locatie

@Nevel Nijmegen

...meer bierevenementen uit het verleden...

Informatie

zaterdag 17 december 2022 van 13.00 - 22.00 uur

Voor iedereen toegankelijk.

Ben jij al Nevel Ambassadeur? Of wil je dat graag worden?

Het eerste Ambassadeurs Festival van Nevel! Onder het genot van alles dat Nevel te bieden heeft en hapjes is er alle ruimte om Nevel Wild Ales nog beter te leren kennen. En wat is er nou fijner dan rondom de feestdagen samen te komen en te genieten.

Winter is een tijd van inkeer en reflectie. De winterwende is het moment dat de zon het kortst aan de hemel staat. Tegelijk is de beweging naar meer licht vanaf dan ook ingezet. Daar wil Nevel graag bij stil staan samen met jullie. Van oudsher wordt de winterwende gevierd door het donkere te verjagen met vuur. Nevel zet buiten voor de brouwerij meerdere vuurkorven om het licht weer te verwelkomen.

2022 is voor Nevel een zeer bewogen jaar geweest dat ze afsluiten met ingrijpende maar belangrijke keuzes. Keuzes die ervoor gaan zorgen dat ze het momentum dat Nevel heeft niet afremt maar juist meer rugwind geeft. Om jullie hier alles over te vertellen en de band nog meer te bevestigen en verstevigen nodigen ze jullie graag uit.

Tijdens dit evenement presenteert Nevel de plannen voor de korte en voor de lange termijn op een eerlijk, transparante manier zoals jullie van Nevel gewend zijn en worden alle vragen beantwoord die er eventueel zijn over de veranderingen in de brouwerij. En ze releasen deze dag een nieuw bier, Moes, exclusief aan de bezoekers van het festival. Daarnaast laat Mattias op een aantal momenten bier uit houten vaten proeven. Zo kunnen jullie proeven hoe het bier direct vanuit de houten vaten smaakt. Om met jullie te proosten op het nieuwe jaar krijg je een glaasje van het huis van de Magnums van Apotheose.

En zoals je gewend bent van een (bier)festival hebben ze voor het nodige entertainment, gast-brouwers en een programma gezorgd zodat je de hele dag onder de pannen bent. Zo kun je weer eens handjes schudden met de dames en heren van wat van favoriete brouwerijen.

Kom genieten van alles dat fijn en lekker is rond de feestdagen!

Naast de exclusieve Nevel Wild Ales-release, en de andere Nevel bieren zijn er ook bieren te proeven zijn van Butchers Tears. Zij nemen mee: Hit Parade, Ono, Headroom, Science Of Simple Souls, Green Cap Extra / 10 year edition, So What. Daarnaast ciders van Elegast Cidery.

Eten van Restaurant FEU uit Utrecht. Bij FEU garen, braden, grillen, schroeien en roken ze op open vuur. Met verse en eerlijke producten. Deze eeuwenoude techniek levert te gekke smaken en unieke culinaire combinaties op. Op het festival:

  • rode kool gestoofd en daarna gegrild met absint vinaigrette en een creme van gepofte knoflook // gepaird met de Kwiek voor een warm welkom
  • rookwortel van de Japanse bbq, met spliterwten miso mayo, uien crumble en spitskool curry

Kosten

Entree: € 17,50 (inclusief welkomstdrankje en hapje)

De rest van de dranken en hapjes moeten worden afgerekend.

Aanwezig

Butcher's Tears Elegast Cidery Nevel Restaurant FEU

Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur